Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Bollen

Ontvluchte Tiense gevangene gearresteerd na inbraak

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. Pop-upexpo moet Tiense beiaardier Matthias Vanden Gheyen introduceren bij het publiek: “De ‘Bach van de beiaard’ is voor velen nog een onbekende en dat willen we veranderen”
  Tienen

  Pop-upexpo moet Tiense beiaardier Matthias Vanden Gheyen introduce­ren bij het publiek: “De ‘Bach van de beiaard’ is voor velen nog een onbekende en dat willen we veranderen”

  De internationale beiaardgemeenschap viert dit jaar de driehonderdste verjaardag van beiaardier Matthias Vanden Gheyen. De muzikant-componist zag het levenslicht in de ouderlijke klokkengieterij in Tienen en daarom vinden er deze zomer verschillende activiteiten plaats in zijn geboortestad die je laten kennismaken met zijn leven en werk. Zo loopt er een pop-upexpo over Vanden Gheyen aan de Veemarkt.
 3. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.