Bij ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen zijn nog volop de onderhandelingen aan de gang. Vakbonden willen het cijfer van ontslagen nog zien dalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen zijn nog volop de onderhandelingen aan de gang. Vakbonden willen het cijfer van ontslagen nog zien dalen. © Bollen

Onderhandelingen herstructurering Bosch volop aan de gang: van 400 naar 273 bedreigde jobs. “Is een stap in de goede richting”

TienenDe onderhandelingen over de zoveelste herstructurering bij de Tiense ruitenwisserfabrikant Bosch zijn volop aan de gang. Eind januari maakte het bedrijf bekend dat er maximaal 400 jobs op de helling stonden. Intussen konden vakbonden dit getal herleiden tot 273, van wie 166 arbeiders en 107 bedienden. “We zitten nog steeds in fase 1 van de wet-Renault”, zegt Patrick Jordens van de ACLVB. “De onderhandelingen zullen nog een tijdje duren en in eerste instantie trachten we het aantal ontslagen tot een minimum te beperken.”

 1. Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding met pakjesbezorger
  Tienen

  Bromfiet­ser naar ziekenhuis na aanrijding met pakjesbe­zor­ger

  Op de Aarschotsesteenweg kwam donderdag rond 15 uur een bromfietser ten val nadat die in aanrijding kwam met de loopjongen van een pakjesbezorger. De 20 jarige dame uit Tienen raakte met haar tweewieler nog net een 16-jarige jongeman die de straat overstak om een pakketje te leveren en kwam hierdoor ten val. De dame werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. De jongeman uit Hasselt bleef ongedeerd. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen van het ongeval.
 2. Uitgebroken hondje overleeft aanrijding niet
  Hoegaarden

  Uitgebro­ken hondje overleeft aanrijding niet

  In Altenaken in Hoegaarden hebben buurtbewoners donderdag rond 15.50 uur gemerkt dat een Yorkshire terriër was uitgebroken en op de straat liep. Enkele mensen probeerden het hondje te vangen terwijl anderen het verkeer probeerden tegen te houden. Helaas werd de kleine viervoeter die kris-kras over de straat liep, alsnog aangereden en overleefde het de klap niet. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen van het ongeval.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len