Tijdens de EK-wedstrijden van de Rode Duivels wordt de Processieweg tijdelijk afgesloten. Café De Korenbloem stalt er dan haar terras uit.
Volledig scherm
Tijdens de EK-wedstrijden van de Rode Duivels wordt de Processieweg tijdelijk afgesloten. Café De Korenbloem stalt er dan haar terras uit. © Bollen

Omleiding Processieweg tijdens EK-wedstrijden

TienenOp donderdag 17 en maandag 21 juni stalt café De Korenbloem haar terras uit op de Processieweg in Hakendover. 

 1. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.
 2. Vrijwilligers vaccinatiecentrum getrakteerd op privé-concert
  Tienen

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum getrak­teerd op pri­vé-con­cert

  De vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum in Tienen werden door de stad en het ziekenhuis dit weekend verrast met een optreden van Ronny Mosuse. Na afloop van de vaccinatiedag stond er een brandoefening gepland. Dat dachten de medewerkers alvast. Want bij het verzamelen op de veilige plek buiten aan het centrum, daagden plots mensen van de stad Tienen en het regionaal ziekenhuis op die hen het mooie nieuws vertelden en hen naar de site van het oud-college brachten. Daar kregen de 50-tal vrijwilligers een privé-concert in open lucht van Ronny Mosuse die gedurende een uur liedjes bracht die menigeen meezong. Nadien werden ze nog getrakteerd op drankjes om hun schorre kelen door te spoelen.
 3. Vijftiger botst tegen geparkeerde wagens
  Tienen

  Vijftiger botst tegen geparkeer­de wagens

  Op de Tiensevest in Leuven ter hoogte van het provinciehuis botste maandag rond 13 uur een voertuig, bestuurd door een 55-jarige man uit Tienen, tegen twee geparkeerde auto’s. Het aanrijdend voertuig kwam vervolgens op de linkerflank terecht. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn wagen werd door de takeldienst weggehaald. Ook één van de aangereden voertuigen moest worden getakeld. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte legde een negatieve adem- en drugstest af. Het ongeval veroorzaakte geruime tijd verkeershinder.