Oeverzwaluwen nestelen zich in Tienen
Volledig scherm
Oeverzwaluwen nestelen zich in Tienen © RV

Oeverzwaluwen nestelen zich terug in Tienen

Voor het derde jaar op rij nestelen er zich oeverzwaluwen in het zanddepot van de bvba CROES gelegen langs de zuidelijke ring van Tienen. Voorheen was het 30 jaar geleden dat er nog oeverzwaluwen broedden in de regio.

 1. Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoonmaakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”
  PREMIUM
  Tienen

  Poetsvrouw Saskia Cruits (41) in RZ Tienen: “Patiënten zijn dankbaar dat je hun kamer schoon­maakt. En dat babbeltje erbij doet zichtbaar wonderen”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met covidpatiënten, élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verplegers, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Lekker Lokaal. Takeaway Don Camillo: “Perfecte pizza, pasta mist wat palet”
  PREMIUM

  Lekker Lokaal. Takeaway Don Camillo: “Perfecte pizza, pasta mist wat palet”

  Don Camillo in Hoegaarden is, zoals de naam wel doet vermoeden, gespecialiseerd in de Italiaanse keuken. Op het menu staan, naast een variatie van voorgerechten, voornamelijk pizza’s en pasta. Van deze laatste is er geen ellenlange lijst, maar wel is er gedacht aan de vegetariërs onder ons. Het aanbod van pizza’s is bijna eindeloos. Toch kunnen we een keuze maken en bestellen om het ‘s avonds af te halen.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?