Organisator Walter Kestens maakte zonet plannen bekend voor een alternatieve editie van Suikerrock.
Volledig scherm
PREMIUM
Organisator Walter Kestens maakte zonet plannen bekend voor een alternatieve editie van Suikerrock. © Bollen

Nog geen datum, maar Suikerrock keert op stappen terug: “Er komt dit jaar nog alternatieve versie”

TienenDe organisatie van Suikerrock maakte zonet bekend dat ze werken aan een alternatieve versie. Eind april kwam de jammerlijke boodschap dat het event voor een tweede keer op rij werd uitgesteld, maar opeens is er perspectief. Met de recente beslissingen van het Overlegcomité is er duidelijkheid voor de evenementensector en dat biedt mogelijkheden voor een alternatief festival in de zomer van 2021. Wij peilden naar enkele reacties op het onverwachte nieuws. “Onze evenementencultuur is zo rijk. In het buitenland zijn ze daar jaloers op. We mogen dit niet verloren laten gaan”, klinkt het. 

 1. Show cooking en een LED-scherm op het terras van Godison tijdens EK-wedstrijden
  Tienen

  Show cooking en een LED-scherm op het terras van Godison tijdens EK-wedstrij­den

  Devil time in Brasserie-Café Godison in Goetsenhoven. Uitbater Niki Goffart installeerde een heus LED-scherm op het terras en verwelkomt aanstaande zaterdag zijn klanten nog voor het eerste fluitsignaal met een luxueuze bbq. Ondertussen lopen de zaak bijna als vanouds, want vanaf de eerste strepen zon, zakt er volk af naar het terras. “Zeggen dat we goed heropend zijn, is bijna een understatement”, klinkt het.
 2. Hulpdiensten rukken uit voor levenloze... pop
  Tienen

  Hulpdien­sten rukken uit voor levenloze... pop

  De lokale politie kreeg woensdagochtend rond 9.35 uur een oproep voor een levenloos lichaam in een wagen die geparkeerd stond in de Gilainstraat ter hoogte van de KBC bank in Tienen. Meteen werden alle registers opengetrokken en rukten brandweer, politie en een mug-team uit. De hulpdiensten verschaften zich toegang tot de wagen van een 30-jarige man uit Tienen. Uit het nader onderzoek bleek het echter (gelukkig) niet om een levenloos persoon te gaan maar betrof het een levensechte pop. Wat deze pop in de wagen deed, is voorlopig niet geweten.