Net over het brugje aan de overzijde van de straat hangt het gele papier voor de komst van een tankstation uit.
Volledig scherm
Net over het brugje aan de overzijde van de straat hangt het gele papier voor de komst van een tankstation uit. © VDT

Negatief advies voor tankstation Hamelendreef

Het schepencollege van de stad Tienen geeft een negatief advies aan de vergunningsaanvraag van Shell voor het bouwen van een tankstation voor vrachtverkeer langs de Hamelendreef. Tijdens het openbaar onderzoek werden er 56 bezwaarschriften tegen deze vergunning ingediend.

1 reactie

 • Peter Bruyninckx

  1 jaar geleden
  Goede zaak,het industries terrein in Tienen is norm groot waar geen woningen staan,dus plaats genoeg om dit in te planten,Neen,naast een woonzone willen ze dat zetten.Ik begrijp het soms niet meer.
 1. Kinderen van gemeentelijke basisschool en buitenschoolse opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoestel
  Hoegaarden

  Kinderen van gemeente­lij­ke basis­school en buiten­school­se opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoe­stel

  Vandaag werd op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool en de buitenschoolse kinderopvang aan het Polderke in de Kloosterstraat in Hoegaarden een splinternieuw cool speeltoestel in gebruik genomen. Dit maakt deel uit van de uitbreiding van de gemeenteschool. De gemeente kwam hiermee tegemoet op vraag van de kinderen die ze een “beetje saai” vonden. Overduidelijk aan het enthousiasme van de kinderen te zien zijn ze er enorm blij mee. Gelukkig, want het “speeltje” kost 40.000 euro. Het is dan ook geen gewoon speeltuig met een klassieke glijbaan, maar eentje waar klim- en klauterplezier gegarandeerd zijn. Evenzeer kunnen ze er eventjes in chillen of hun langst de meest sportieve kant laten zien en wanen ze zich eventjes in de container-cup met de monkey-bars. Voor de eventueel ongeruste ouders : het speelpleintje is voorzien van een speciale ondergrond zodat kinderen zich bij een eventuele val niet zouden bezeren. De ondergrond alleen is al de helft van het kostenplaatje.
 1. Tiens burgemeester plant ‘kroegentocht’ “Uit respect voor de horeca dienen mensen zich aan de regels te houden”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiens burgemees­ter plant ‘kroegen­tocht’ “Uit respect voor de horeca dienen mensen zich aan de regels te houden”

  We ontmoeten Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) aan het terras van De Grenadier in Tienen. Met een plan van de hernieuwde Grote Markt in de aanslag, probeert ze vandaag zoveel mogelijk Tiense horecazaken een bezoek te brengen. Zowaar een functionele kroegentocht.“In de mate van het mogelijke ga ik kijken hoe alles verloopt of de afstanden worden gerespecteerd”, aldus Partyka.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas