Een toekomstbeeld van het hart van de stad. De terrasjes tussen de Leuvensestraat en de Kaasmarkt zullen tot op de Markt kunnen worden uitgebreid. In de verte zie je de groene stadstuin (Heldensquare) en de waterpartij.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van het hart van de stad. De terrasjes tussen de Leuvensestraat en de Kaasmarkt zullen tot op de Markt kunnen worden uitgebreid. In de verte zie je de groene stadstuin (Heldensquare) en de waterpartij. © Bollen

Meer terrassen, meer groen, meer leven

TIENENDe Grote Markt wordt toegankelijker, groener en levendiger. Na enkele jaren van plannen maken, samen met alle betrokken partijen, komt de transformatie eindelijk dichterbij. In augustus volgend jaar starten de werken, die een kostenplaatje van 7,2 miljoen euro hebben. "De Grote Markt moet het mooiste plein van Vlaanderen worden", vindt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld).

 1. Stad spreekt alle jongeren persoonlijk aan en lanceert TikTok in strijd tegen corona

  Stad spreekt alle jongeren persoon­lijk aan en lanceert TikTok in strijd tegen corona

  In het kader van de coronacrisis legt de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant een aantal bijkomende maatregelen op inzake het dragen van een mondmasker, sportkantines en activiteiten die in zalen plaatsvinden. Gelet op de alarmerende cijfers, zet de stad Tienen ondertussen in op sensibilisering van de bevolking. In Tienen werden er de voorbije week 56 nieuwe besmettingen geregistreerd. De week ervoor waren dit er nog 38, wat een stijging van 21 % betekent. De cijfers zijn in het hele land alarmerend en de stad Tienen zet sterk in op sensibilisering.
 2. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.