Meer terrassen, meer groen, meer leven

De Grote Markt wordt toegankelijker, groener en levendiger. Na enkele jaren van plannen maken, samen met alle betrokken partijen, komt de transformatie eindelijk dichterbij. In augustus volgend jaar starten de werken, die een kostenplaatje van 7,2 miljoen euro hebben. "De Grote Markt moet het mooiste plein van Vlaanderen worden", vindt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld).

 1. Affiche Factory of Sweetness bijna compleet
  Tienen

  Affiche Factory of Sweetness bijna compleet

  De afgelopen weken raakte het zaterdag- en zondagprogramma bekend voor Factory of Sweetness en nu weten we ook welke artiesten het festival op vrijdag openen. De organisatie koos voor twee iconen uit de Belgische electro-rockscene: Compact Disk Dummies en GOOSE. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average. zal de after party voor zijn rekening nemen. Met een nieuwe portie namen is de affiche van Factory of Sweetness ei zo na compleet. Daarnaast liet de organisatie weten dat er binnenkort nog twee nieuwe namen zullen volgen. Het festival zal doorgaan in het T-Center van de Tiense Suikerraffinaderij tijdens het eerste weekend van september.
 2. Overstekende fietser gegrepen door wagen
  Tienen/Linter

  Oversteken­de fietser gegrepen door wagen

  Op de Westelijke ring ter hoogte van de Leuvenselaan in Tienen vertraagde woensdag rond 12.05 uur een bestuurder voor een overstekende wagen met aanhangwagen.Helaas merkte de bestuurder te laat op dat daarachter ook nog een fietser de rijbaan over stak. De 53-jarige man kon deze niet meer ontwijken waardoor het tot een aanrijding kwam. De fietser, een 52-jarige dame uit Tienen liep verschillende schaafwonden op en bezeerde zich aan de hand. Ze werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis.