Meer terrassen, meer groen, meer leven

De Grote Markt wordt toegankelijker, groener en levendiger. Na enkele jaren van plannen maken, samen met alle betrokken partijen, komt de transformatie eindelijk dichterbij. In augustus volgend jaar starten de werken, die een kostenplaatje van 7,2 miljoen euro hebben. "De Grote Markt moet het mooiste plein van Vlaanderen worden", vindt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld).

  1. Stijging van aantal besmettingen in Tienen op zondag 18 oktober

    Stijging van aantal besmettin­gen in Tienen op zondag 18 oktober

    In Tienen zijn er op één dag 22 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Daling van aantal besmettingen in Tienen op maandag 19 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Tienen op maandag 19 oktober

    In Tienen zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 22. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.