De Vlaamse loopweek is intussen al toe aan haar 10e editie en zal doorgaan in sportcentrum Houtemveld.
Volledig scherm
De Vlaamse loopweek is intussen al toe aan haar 10e editie en zal doorgaan in sportcentrum Houtemveld. © Bollen

Meer dan 1000 leerlingen nemen deel aan Vlaamse loopweek in Tienen

TienenOp woensdag 29 en donderdag 30 september nemen de leerlingen van 8 Tiense scholen deel aan  de Vlaamse loopweek. De 10e editie zal doorgaan in het sportcentrum Houtemveld. 

 1. Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”
  PREMIUM
  Tienen

  Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”

  Hoewel Annemie Couvreur, boegbeeld van café Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat in Tienen, acht jaar haar tapinstallatie afsluit, kan je er binnenkort nog steeds terecht voor een trappist of een ander zeldzaam bier. Begin november is Het Zwak Moment een tweede leven beschoren in de vorm van een winkel. Samen met haar partner John zal ze Tienen voorzien van een origineel assortiment aan (speciaal)bieren, frisdrank en wijn.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense stadsgids Jacques Natens overleden op 84-jarige leeftijd: “Als hij toeristen mee op sleeptouw nam, voelden ze zich meteen ook Tienenaar”

  Dinsdagochtend is Jacques Natens op 84-jarige leeftijd overleden aan een agressieve vorm van longkanker. Natens was bekend en geliefd bij vele Tienenaren als onder meer één van de stadsgidsen bij de Tiense Gidsenbond. Daarnaast was hij een vredevolle voorvechter van het Tiense dialect. Zo sprak hij onder meer de verhalen in over de Pikke Stijkès, een Tiense volksfiguur uit de boeken van Tiens auteur Leon Rubbens. “Hij vertelde op zo’n aanstekelijke manier dat je je als bezoeker onmiddellijk thuisvoelde in Tienen”, klinkt het.