De stad wil de industriezone Soldatenplein uitbreiden met 47,5 hectare tot aan de Oplintersesteenweg.
Volledig scherm
De stad wil de industriezone Soldatenplein uitbreiden met 47,5 hectare tot aan de Oplintersesteenweg. © MBK

Meer dan 100 bezwaarschriften tegen uitbreiding Tiense industriezone Soldatenplein

TienenEind vorige maand werd het openbaar onderzoek voor de uitbreiding van de Tiense industriezone Soldatenplein afgerond. Tot en met 26 juli konden buurtbewoners hun opmerkingen of bezwaren richten aan de provincie Vlaams-Brabant. Uiteindelijk dienden meer dan 100 mensen bezwaar in tegen de uitbreidingsplannen.

 1. Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsverbinding
  Tienen

  Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsver­bin­ding

  In het kader van de ruilverkaveling Willebringen, realiseerden de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de stad Tienen met steun van de provincie en de Vlaamse overheid een veilige fietsverbinding in Kumtich, deelgemeente van Tienen. Langs de Hoxemsesteenweg en de Tassinstraat werd een groot van de weg afgescheiden fietspad aangelegd. Het kruispunt ter hoogte van de Sint-Barbarastraat en de Maalderijweg werd verhoogd als verkeersremmer en voorzien van fietsoversteekplaatsen. Ook op het kruispunt van de Tassinstraat met de Lindeveldstraat werd een verkeersplateau aangelegd. Daarnaast werden er nieuwe wachtbekkens ingericht die bij hevige regenval het water van de akkers opvangen.
 2. Gewijzigde verkeerssituatie door Tiens kampioenschap tijdrijden
  Tienen

  Gewijzigde verkeerssi­tu­a­tie door Tiens kampioen­schap tijdrijden

  Nu zondag wordt het Tiens kampioenschap tijdrijden georganiseerd door Fietsersbond Tienen. Volgende straten zullen van 13 tot 20 uur afgesloten worden: Waaibergstraat, Veldbornstraat, Alexianenweg en Academiestraat. Het onderste gedeelte van de Gilainstraat en de Grote Markt tussen het kruispunt met de Academiestraat en de Gilainstraat worden afgesloten voor verkeer van 10 tot 20 uur. Het bestaande eenrichtingsverkeer in de Ooievaarstraat wordt opgeheven en vervangen door eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt met de Academiestraat in de richting van het kruispunt met de Kapelstraat.