De leden van mECOver organiseerden als extra beloning een opruimactie in Kumtich.
Volledig scherm
De leden van mECOver organiseerden als extra beloning een opruimactie in Kumtich. © rv

mECOver roept Kumtich uit tot winnaar Groene Strijd: “Wij willen duurzaamheid betaalbaar maken”

KumtichAfgelopen week won Kumtich de zogenaamde Groene Strijd, een initiatief van Vlajo-onderneming mECOver. De ondernemende UCLL-studenten uit Tienen en Leuven willen met ecosysteempakketten duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken. “Onze pakketten zijn in vergelijking met andere systemen veel goedkoper”, vertelt Nina Hiel, CEO bij mECOver. 

 1. Openingsuren: zie weerbericht “Ik kijk uit naar de dag dat we klanten binnen mogen ontvangen”
  PREMIUM
  Tienen - Hoegaarden

  Openings­uren: zie weerbe­richt “Ik kijk uit naar de dag dat we klanten binnen mogen ontvangen”

  Een terras inrichten conform met alle veiligheidsmaatregelen bleek geen sinecure, maar de horeca ging met verve de uitdaging aan. Naast het immer sluimerende virus moeten uitbaters dezer dagen ook nog eens rekening houden met de barre weersomstandigheden. Hoe run je een zaak wanneer je als eigenaar zelf niet zeker bent over de openingsuren? We gingen verhaal halen bij twee zaken die genoodzaakt zijn zich te schikken naar de grillen van het weer.
 2. Fietsersbond Tienen roept op om te gaan ‘straatvinken’
  Tienen

  Fietsers­bond Tienen roept op om te gaan ‘straatvin­ken’

  Vanaf volgende week gaat in heel Vlaanderen de De Week van straat van start. Vanaf dan kan elke inwoner aan de hand van zogenaamde burgerwetenschapsonderzoeken in kaart brengen hoe gezond zijn of haar straat is. De Fietsersbond Tienen roept de inwoners alvast op mee te ‘straatvinken’. Door mee het verkeer te tellen, oftewel straatvinken, krijg je meer inzicht in de leefbaarheid van je straat. Op donderdag 20 mei om 17 kunnen inwoners van Tienen hieraan deelnemen. Tot 29 mei vinden er nog activiteiten plaats met betrekking tot duurzaam verkeer. Zo probeert de Fietsersbond Tienen werk te maken van een binnenstad waar het veilig fietsen is.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan