Mantelzorgcafé in De Kroeg

 1. LEKKER LOKAAL. Restaurant De Stoofpot : “Heerlijk stuk vlees zonder franjes”
  PREMIUM
  Hoegaarden

  LEKKER LOKAAL. Restaurant De Stoofpot : “Heerlijk stuk vlees zonder franjes”

  Elke week sturen we een journalist op pad om incognito verschillende types restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Ontdek hier meer restaurantrecensies van over heel Vlaanderen. Vandaag trekken we naar het enige restaurant dat Meldert, bij Hoegaarden, rijk is. In de Sint-Ermelindisstraat ligt het rustige restaurant De Stoofpot, met Belgisch-Franse keuken. Uitbater Tony Meeus staat er zelf achter het fornuis, zijn echtgenote staat in voor de zaal. Wij gingen voor jullie op culinair avontuur.
 2. ASSISEN. Dochter van slachtoffer getuigt over dodelijke steekpartij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”
  Leuven

  ASSISEN. Dochter van slachtof­fer getuigt over dodelijke steekpar­tij na burenruzie: "Het beeld dat mijn papa een vrouw zou aanvallen. Ik heb het daar nog altijd heel moeilijk mee”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Zijn weduwe, de wetsdokter en de vrouw van de beschuldigde komen vandaag getuigen.
 1. Unizo stelt 10-puntenprogramma op om parkeerbeleid te verbeteren

  Unizo stelt 10-puntenpro­gram­ma op om parkeerbe­leid te verbeteren

  Een parkeerbeleid hoort te passen binnen het gemeentelijk mobiliteitsplan. Het betekent een meerwaarde voor het leven in de stad. Rekening houdend met de toekomstige evoluties, moet het parkeerbeleid streven naar een realistisch evenwicht tussen de noden van klanten, handelaars, bewoners en ondernemers. “Comfort voor de klanten, mogelijkheden voor de leveranciers en respect voor de activiteiten van de handelaars en voor het dagelijks leven van de bewoners is van belang” zegt Unizo Tienen-Hoegaarden-Boutersem.
 2. Fietser lichtgewond overgebracht naar ziekenhuis

  Fietser lichtge­wond overge­bracht naar ziekenhuis

  Op de Edward Robeynslaan ter hoogte van de Wijngaardstraat in Diest gebeurde donderdag rond 16.15 uur een aanrijding tussen twee personenwagens. Een 21-jarige man uit Diest dwarste op zijn fiets tegen grote snelheid de rijbaan over de oversteekplaats voor fietsers. Een 59-jarige vrouw uit Linter werd verrast en kon niet tijdig meer stoppen. De fietser botste tegen de linkerzijde van de wagen en kwam te val. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.