De marktkramers van de dinsdagmarkt nemen deel aan de Week van de Markt.
Volledig scherm
De marktkramers van de dinsdagmarkt nemen deel aan de Week van de Markt. © Bollen

Lokale handel in de kijker tijdens ‘Week van de Markt’ in Tienen

TienenVan 28 juni tot en met 4 juli vindt de ‘Week van de Markt' plaats. De organisatie van Ik koop lokaal wil hiermee dynamische handelskernen creëren waarbij lokale producten centraal staan. Tijdens deze week kunnen klanten deelnemen aan spaaracties en worden er diverse prijzen verloot. Men hoopt hiermee de aantrekkingskracht van de markt te verhogen.

 1. Vooruit zet lidmaatschap van fractielid stop met onmiddellijke ingang na bedenkelijke reacties op sociale media
  PREMIUM
  Tienen

  Vooruit zet lidmaat­schap van fractielid stop met onmiddel­lij­ke ingang na bedenkelij­ke reacties op sociale media

  Vooruit fractie Tienen maakte recent bekend dat het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit) met onmiddellijke ingang werd ingetrokken. De beslissing werd genomen op nationaal niveau naar aanleiding van uitspraken die Vanluyten deed op sociale media. De inhoud ervan zou allerminst stroken met de waarden en principes van de partij. In het verleden kwam Vanluyten ook al in opspraak door gelijkaardige uitlatingen waarvan de toon eerder aanleunt bij een rechts gedachtegoed. “Ze viseren me al langer en hebben nu eindelijk een stok gevonden om iemand te slagen”, reageert Vanluyten.
 1. Wateroverlast doet kinderopvang verhuizen
  Hoegaarden

  Waterover­last doet kinderop­vang verhuizen

  In Hoegaarden viel de situatie aanvankelijk mee te vallen. Gelukkig bleven de vreselijke modderstromen wél uit. Maar De Gete trad in de namiddag wel uit haar oevers. Wachtbekkens stroomden vol maar aan de Celis-molen werd het waterpeil wel kritiek. De kinderen van de opvang Ferm, die net naast de Gete gelegen is, werden uit voorzorg geëvacueerd en overgebracht naar de sporthal. Zij waren er allemaal veilig en wel.Ondanks een eerste geslaagde poging deze voormiddag, heeft men bij de kinderopvang deze namiddag de strijd tegen het water toch moeten staken. De ganse opvang werd omringd door zeer veel wateroverlast, waardoor er ook geen enkele mogelijkheid was om het water uit de opvang te krijgen. Hierdoor kan men vrijdag absoluut geen opvang voorzien in De Polder.