Lions Club Tienen ging het engagement aan om de helpdesk van het vaccinatiecentrum te coördineren en te bemannen.
Volledig scherm
Lions Club Tienen ging het engagement aan om de helpdesk van het vaccinatiecentrum te coördineren en te bemannen. © stad Tienen

Lions Club bedankt voor coördinatie helpdesk vaccinatiecentrum

TienenEén jaar geleden, op 15 maart 2021 om precies te zijn, ging Lions Club Tienen, in volle pandemie, het engagement aan om de helpdesk van het vaccinatiecentrum te coördineren en te bemannen. 3.300 uren engagement en 41.000 beantwoorde oproepen later wordt de ploeg in de bloemetjes gezet door het schepencollege.

 1. Dolleman die koppel klemreed en aanviel met ijzeren staaf, krijgt milde straf, slachtoffer verbolgen: “Tja, dit is België zeker?”
  PREMIUM

  Dolleman die koppel klemreed en aanviel met ijzeren staaf, krijgt milde straf, slachtof­fer verbolgen: “Tja, dit is België zeker?”

  De 41-jarige man uit Hertsberge die in de zomer van 2021 een koppel klemreed op de E40 en hen met een staaf aanviel, is veroordeeld tot een celstraf van 37 maanden met probatie-uitstel. Hij mag vijf jaar lang geen alcohol drinken en moet agressiebegeleiding volgen. Maar de meest opvallende voorwaarde: “Hij mag al die tijd ook niet alleen in een auto zitten”. De aanleiding van het extreme geval van verkeersagressie? Het koppel zou te lang op de middenstrook hebben gereden. De slachtoffers reageren hier teleurgesteld.
  Kortenaken
 2. REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboogschutters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboog­schut­ters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”

  “Een appel op het hoofd zetten en dan met onze kruisboog schieten? Daar doen we niet aan mee, ook niet als ontgroeningsritueel”, lacht Marc De Koninck. Gelukkig maar: de Koninklijke Kruisboogclub Help U Zelve, een van de oudste van het land, kan elk lid maar al te goed gebruiken. Toch komt er heel af en toe jong geweld bij. Emilie Aerts (15), bijvoorbeeld: geboren zonder rechterhand, maar intussen verbluffend goed bezig. “Ik doe weldra mee aan het BK.” Op bezoek bij de gepassioneerde pijlschutters.
  Leuven