Taxichauffer Ronny Brants van Taxi's Ronny hoopt dat hij vanop de standplaatsen zijn klanten goed kan bedienen.
Volledig scherm
Taxichauffer Ronny Brants van Taxi's Ronny hoopt dat hij vanop de standplaatsen zijn klanten goed kan bedienen. © Bollen

Liggen de taxistandplaatsen op de vernieuwde Grote Markt wel strategisch?

TienenEenmaal de werken aan de Grote Markt in Tienen zijn voltooid, maken ook de taxichauffeurs er opnieuw hun opwachting. Op de vernieuwde markt zijn er momenteel twee taxistandplaatsen. Over de exacte locatie heerst er dezer dagen wat verwarring. Sommige taxichauffeurs vrezen dat ze geen doorgang zullen hebben tot op de Grote Markt, terwijl Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V) meent dat de nieuwe standplaatsen niet beter kunnen liggen.

 1. Ook vaccinatiecentrum Tienen breit na 15 oktober vervolgstuk aan vaccinatiecampagne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”
  PREMIUM
  Tienen

  Ook vaccinatie­cen­trum Tienen breit na 15 oktober vervolg­stuk aan vaccinatie­cam­pag­ne, en dat vreet niet aan de moraal: “Aan dat virus is niks positief, maar de sfeer hier is geweldig!”

  Verschillende derde prikken zijn intussen een feit en grotendeels door de nimmer tanende bereidheid van alle medewerkers en vrijwilligers in de vaccinatiecentra. Aangezien 15 oktober 2021 niet te boek zal staan als de dag waarop de vaccinatiecampagne op zijn einde liep, blijft ook het vaccinatiecentrum van Tienen op kruissnelheid draaien. We liepen een middag mee met in het centrum en kwamen medewerkers, vrijwilligers en bezoekers tegen van divers allooi én leeftijd.
 2. Bestuurder merkt file te laat op
  Tienen/Sint-Truiden/Hoegaarden

  Bestuurder merkt file te laat op

  Op de Oostelijke ring in Tienen heeft de bestuurder van een VW Golf, een 31-jarige man uit Sint-Truiden, maandag rond 16.45 uur een file te laat opgemerkt. De man reed hierdoor in op een Opel Combo. De bestelwagen en de Golf raakten zwaar beschadigd, een Volvo die in de file stond liep wat blikschade op. Die bestuurder, een 56 jarige man uit Hoegaarden, bleef ongedeerd, net als de bestuurder van de Golf. De bestuurder van de bestelwagen, een 56-jarige man eveneens uit Hoegaarden raakte wel gewond. Hij werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis.
 3. Tiense Veemarkt en Kattenstraat zijn doorn in het oog van lokale handelaars: “Mensen onthouden vooral de verloedering als ze hier passeren”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Veemarkt en Katten­straat zijn doorn in het oog van lokale handelaars: “Mensen onthouden vooral de verloede­ring als ze hier passeren”

  Verschillende eigenaars wiens aan de Veemarkt in Tienen zijn niet te spreken over de toestand van het plein. En het moet gezegd: het is lang zoeken naar een kassei die niét is omsingeld door onkruid en ander weinig flatterend groen. Zelfde verhaal in de de aangrenzende Kattenstraat. Een concreet plan van aanpak bleef tot op heden echter uit. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) kondigt een grondige poetsbeurt aan, maar meent dat een heraanleg de enige structurele oplossing is.