De kunstenaars bij enkele van de vogelkastjes die zaterdag samen als een groot vogelhotel zullen worden opgehangen.
Volledig scherm
De kunstenaars bij enkele van de vogelkastjes die zaterdag samen als een groot vogelhotel zullen worden opgehangen. © Bollen

Kunstenaars bouwen vogelhotel

TIENENArchitecten- en ingenieursbureau AST 77 bestaat tien jaar en dit wordt zaterdag gevierd. Niet met een traditionele receptie, maar met een namiddag vol activiteiten én de onthulling van een bijzonder kunstwerk: een vogelhotel bestaande uit 77 vogelhuisjes dat op de Anemonensite vlakbij het Vianderdomein geplaatst wordt.

 1. Lubbeek stapt mee in fietspadproject Butschovestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotsesteenweg in Binkom
  Glabbeek/Lubbeek

  Lubbeek stapt mee in fietspad­pro­ject Butscho­vestraat in Glabbeek zodat er nieuwe fietspaden komen tot aan de Aarschotse­steen­weg in Binkom

  De gemeente Glabbeek gaat tegen 2025 haar functioneel lokaal fietsroutenetwerk realiseren door de aanleg van nieuwe fietspaden in maar liefst tien straten. In een gedeelte van de Butschovestraat in deelgemeente Attenrode-Wever werden er in 2019 al nieuwe fietspaden aangelegd. In 2024 gaat de gemeente Glabbeek de fietspaden in de Butschovestraat volledig vernieuwen tot aan de grens met Binkom.
 1. Geen bevrijdingsfeesten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken!”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Geen bevrij­dings­fees­ten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisato­ren die hiervoor hun nek hebben uitgesto­ken!”

  Met ‘Ik wil feesten!’ lanceerden de Aalsterse dj/producer Arthur Lewis (20) en de Glabbeekse social media-content creator Gerben Tuerlinckx (20) eind juni hun eerste gemeenschappelijke single. Met 23.000 YouTube-views en ruim 30.000 Spotify-streams doet de themasingle van het Grote Bevrijdingsfeest het bijzonder goed. “Normaal zouden we hem eind juli ook voorstellen op het gelijknamige event, maar dat werd helaas geannuleerd”, klinkt het unisono bij het duo.