Voor de opnames werkte Klassiek in de Kapel samen met de technische ploeg van CC De Kruisboog.
Volledig scherm
Voor de opnames werkte Klassiek in de Kapel samen met de technische ploeg van CC De Kruisboog. © Bart Debbaut

Klassiek in de Kapel trekt digitale kaart met twee online concerten én bijpassende gerechten

TienenKlassiek in de Kapel gaat digitaal en zal aanstaande woensdag en zaterdag een online concert streamen. “In Tienen is er veel vraag naar klassieke muziek. Ook in deze periode willen we aan die vragen beantwoorden”, zegt Bart Debbaut, één van de bezielers achter Klassiek in de Kapel.  

 1. Fietsersbond Tienen roept op om te gaan ‘straatvinken’
  Tienen

  Fietsers­bond Tienen roept op om te gaan ‘straatvin­ken’

  Vanaf volgende week gaat in heel Vlaanderen de De Week van straat van start. Vanaf dan kan elke inwoner aan de hand van zogenaamde burgerwetenschapsonderzoeken in kaart brengen hoe gezond zijn of haar straat is. De Fietsersbond Tienen roept de inwoners alvast op mee te ‘straatvinken’. Door mee het verkeer te tellen, oftewel straatvinken, krijg je meer inzicht in de leefbaarheid van je straat. Op donderdag 20 mei om 17 kunnen inwoners van Tienen hieraan deelnemen. Tot 29 mei vinden er nog activiteiten plaats met betrekking tot duurzaam verkeer. Zo probeert de Fietsersbond Tienen werk te maken van een binnenstad waar het veilig fietsen is.
 1. Online vorming ‘gamen’ richt zich tot ouders
  Tienen

  Online vorming ‘gamen’ richt zich tot ouders

  Basisschool Onze-Lieve-Vrouw (Via), Bibliotheek zonder grenzen en Gezinsbond (afdeling Tienen) organiseren op woensdag 26 mei een online sessie over ‘Gamen’ en richten zich specifiek tot ouders. Massa’s jongeren vermaken zich uren met gamen, terwijl het voor ouders eerder tot ergernissen leidt. Vaak komt dit voort uit onwetendheid. Daarom dompelt deze sessie je onder in de wereld van het gamen, zodat je als ouder meer te weten komt over het plezier én de risico’s ervan. De sessie is gratis en inschrijven kan via mail naar evelien.royen@viatienen.be.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm