Jacques Kinnaer en Bart Debbaut stellen de coronaproof versie van Klassiek in de Kapel voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Kinnaer en Bart Debbaut stellen de coronaproof versie van Klassiek in de Kapel voor. © repro Bollen

‘Klassiek in de Kapel’ lanceert coronaproof concertseizoen: “Intiem, ingetogen, en veilig”

Het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet: winkels en horeca bleven maanden gesloten, studenten kregen afstandsonderwijs en theater- en cultuurzalen werden verboden terrein. Dat zette vzw Klassiek in de Kapel uit Tienen ertoe aan om haar programmatie te herbekijken en uit te pakken met een coronaproof concertseizoen, dat half september van start zal gaan.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. S-plus wil digitale vaardigheden senioren versterken
  Tienen

  S-plus wil digitale vaardighe­den senioren versterken

  S-Plus gaat op zoek naar digi-vrijwilligers, mensen die senioren wegwijs willen maken in het digitale landschap. Door hen de basis van programma’s en applicaties aan te leren, kunnen ouderen zelfstandig(er) aan de slag met multimedia. Zo wil S-Plus de digitale kloof bij bij senioren verkleinen. “Als senioren een toestel of smartphone zelfstandig kunnen gebruiken, hebben ze meer toegang tot het maatschappelijke leven”, aldus Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee