Danny Maho trekt het onkruid uit dat tussen de graven groeit. "Dit is een absolute schande." 
Volledig scherm
Danny Maho trekt het onkruid uit dat tussen de graven groeit. "Dit is een absolute schande."  © Baert Marc

"Kerkhof is de schande van Oplinter"

OPLINTEROnkruid van een meter hoog. Soldatengraven die nog amper zichtbaar zijn omdat ze overwoekerd zijn. En bezoekers die op de paadjes tussen de graven moeten zigzaggen om de netels te ontwijken. Het kerkhof van Oplinter is op z'n zachtst gezegd slecht onderhouden. "Schandalig", zegt Danny Maho, wiens vader er begraven ligt. "Dit is de schande van Oplinter."

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Wel Dertienmaal, geen Hakendoverwijn
  Tienen

  Wel Dertien­maal, geen Hakendover­wijn

  De start van het nieuwe jaar gaat in Hakendover normaal gezien gepaard met de traditie van het Dertienmaal en het feest van Hakendoverwijn. Het Dertienmaal is een bedevaart waarbij de weg tussen de kerk van Hakendover en de kapel van Onze- Lieve-Vrouw ten Steen in Grimde dertien maal wordt afgelegd. In totaal bedraagt de afstand ongeveer 40 kilometer. De zondag die volgt na het Dertienmaal is het feest van Hakendoverwijn. Dan viert men de voltooiing van de kerk. De bedevaart zal dit jaar wel doorgaan, maar het feest van Hakendoverwijn zal helaas door corona niet kunnen plaatsvinden.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"