De groepsstart van het dertienmaal.
Volledig scherm
De groepsstart van het dertienmaal. © Bollen

Jong en oud paraat voor Het Dertienmaal of dertien keer van kerk naar kapel en terug

Het Dertienmaal aan de kerk van Hakendover, een bedevaartstocht waarbij telkens de afstand tussen de kerk en de kapel van OLV Ten Steen in Grimde wordt afgelegd, ging deze middag van start. Een tocht van iets meer dan 3 kilometer heen en terug, die je dan 13 maal aflegt, goed voor een totaal van ongeveer 40 kilometer. 

 1. Ontvluchte Tiense gevangene gearresteerd na inbraak
  Tienen/Leuven

  Ontvluchte Tiense gevangene gearres­teerd na inbraak

  Bewoners van een huis in de Dekenstraat in Leuven werden afgelopen zaterdag in de vroege ochtend opgeschrikt door glasgerinkel. Wanneer ze naar beneden gingen, zagen ze nog net een man wegvluchten. De verdachte had een zware tegel door een venster gegooid om toegang te krijgen tot de woning. De politie van Leuven kwam met meerdere ploegen ter plaatse. Op aanwijzen van enkele buurtbewoners werd de verdachte, een 39-jarige uit Tienen, aangetroffen in een aanpalende tuin. De man werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket. Hij bleek enkele dagen eerder niet te zijn teruggekeerd naar de gevangenis, waarop hij werd teruggebracht naar zijn cel. Het parket zal passend gevolg verlenen aan de feiten van inbraak op zaterdagochtend waarvan de man wordt verdacht.
 2. RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag
  Tienen

  RZ Tienen trakteert kersverse papa’s op Vaderdag

  Op Vaderdag legden de diensten Materniteit, Neonatologie en Pediatrie de papa’s extra in de watten. Het idee ontstond jaren geleden en groeide ondertussen uit tot een traditie. Ditmaal werden de kersverse vaders verblijd met een originele attentie. “Op Vaderdag verdienden de papa’s wel een extraatje. Daarom geven we hen een bokaal met daarin leuke zaken zoals shampoo en een gezichtsmasker”, vertelt Sarah Vanhoegaerden, vroedvrouw in het RZ Tienen. ‘Vader worden’ op Vaderdag is dit jaar niet velen gegeven in het RZ. “Vandaag werd er nog maar één kindje geboren. Dat brengt het totaal van deze week op 11. Momenteel is de verloskamer vrij, maar er kan natuurlijk altijd overwacht iemand binnen komen.”
 3. Gezellig en gedisciplineerd supporteren in de suikerstad
  PREMIUM
  Tienen

  Gezellig en gediscipli­neerd supporte­ren in de suikerstad

  Geen stormloop in Tienen naar aanleiding van de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels. Hoewel de horecazaken hun terrassen tooiden met duivelse attributen en je vanop afstand kon horen wanneer Lukaku en co een aanval opstartten, heerste er bij aanvang van de wedstrijd een gemoedelijke sfeer in stad. Ondanks een heus televisiescherm op het terras van het Theatercafé aan het Torsinplein, sprak uitbater Johan Hendrickx van een voorzichtige aanpak. In het Oud College koos men dan weer bewust voor een kleinschalige aanpak.