Het stadhuis van Tienen in het centrum.
Volledig scherm
Het stadhuis van Tienen in het centrum. © Archieffoto Baert

Jong CD&V is vragende partij voor uitbreiding van e-loket van de stad

Jong CD&V wil een uitbreiding van het e-loket van de stad. “De digitalisering is in een stroomversnelling gekomen omwille van de coronacrisis. Als stad kunnen wij niet achterblijven en moeten we iedereen laten zien wat voor een moderne stad Tienen is”, aldus voorzitter Helena Kinnaert.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. ‘Vrijspraak’ van pastoor en eredeken Hardiquest in fraudezaak blijkt leugen : “Dat zus dit van daken durft schreeuwen is een groot gebrek aan respect”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden

  ‘Vrijspraak’ van pastoor en eredeken Hardiquest in fraudezaak blijkt leugen : “Dat zus dit van daken durft schreeuwen is een groot gebrek aan res­pect”

  Eerder deze maand verkondigde Godelieve Hardiquest, de zus van de overleden pastoor en eredeken Joris Hardiquest, dat haar broer na een jarenlange juridische strijd ‘over de gehele lijn was vrijgesproken’ in het fraudeschandaal. Er is echter strafrechtelijk nooit een vrijspraak geweest. Een strafklacht vervalt namelijk bij een overlijden en de aanklagers hebben de burgerlijke eis laten vallen omdat ze niet wilden dat de erfgenamen moesten opdraaien voor de feiten die Joris Hardiquest zou hebben gepleegd.
 1. Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertopper tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”
  voetbal eerste nationale

  Wouter Corstjens (Patro Eisden) blikt vooruit op treffen met Tienen en op bekertop­per tegen Club Brugge: “We wonnen de hoofdprijs”

  Deze week was het een drukte van jewelste op en rond het Patro Eisden-stadion. Hoofdonderwerp van de gesprekken was ongetwijfeld de loting van Club Brugge voor de 1/16de finales van de Beker van België. Op uitzondering van KRC Genk had Patro geen beter tegenstander kunnen treffen. “Met Club Brugge wonnen we de absolute hoofdprijs. Ondertussen blijven we ons focussen op de competitiewedstrijd van zondag tegen Tienen”, houdt de Eisdens kapitein Wouter Corstjens beide voeten op de grond.