Ook al is ze nog lang niet de vervangster van Klaasje toch is Jolien nu al trots op haar prestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook al is ze nog lang niet de vervangster van Klaasje toch is Jolien nu al trots op haar prestatie. © bollen

Jolien wil het nieuwe K3-lid worden, net als 1.441 anderen

TienenJolien Noé (20) uit Tienen is bij de laatste 1.442 kandidaten van de oorspronkelijke 22.690 in de zoektocht naar het nieuwe K3-lid, nu Klaasje Meijer de meidengroep verlaat. Op 24 april volgt er een volgende afvalronde en Jolien vermoedt dat er dan drastisch zal gesnoeid worden. “Ik ben nu al heel trots op mezelf, want uiteindelijk is dit toch al een ferme prestatie”, vertelt ze wanneer we met haar exclusief praten over haar deelname. 

 1. Dankzij Ward (72) kan serviceclub Kiwanis Tienen Hageland jaarlijks honderden nieuwe schoenen schenken aan goed doel: “Via mijn contacten kan ik soms in Frankrijk en Nederland een hele lading ophalen”
  PREMIUM
  Tienen

  Dankzij Ward (72) kan service­club Kiwanis Tienen Hageland jaarlijks honderden nieuwe schoenen schenken aan goed doel: “Via mijn contacten kan ik soms in Frankrijk en Nederland een hele lading ophalen”

  Afgelopen week schonk Ward Ottenburgh, voorzitter bij Kiwanis Tienen Hageland, een zoveelste ladingen schoenen aan de Tiense vereniging Bezorgd Om Mensen (B.O.M). Medewerkers van de liefdadigheidsinstelling kunnen haast de tel niet meer bijhouden, maar dat zal hun een zorg wezen. Ward heeft een achtergrond in de schoenenbranche en geeft op deze manier zijn passie een tweede leven. Wij wilden weten hoe één 70-plusser het voor elkaar krijgt om meer schenkingen te doen dan een hoop groothandelaars in schoenen samen. “Schoenen kopen vinden wij vanzelfsprekend, maar voor mensen met een beperkt inkomen is het vaak onbetaalbaar.”
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Openingsuren: zie weerbericht. “Bij uitzonderlijk triest weer blijven de klanten toch weg”
  Tienen - Hoegaarden

  Openings­uren: zie weerbe­richt. “Bij uitzonder­lijk triest weer blijven de klanten toch weg”

  Een terras inrichten conform met alle veiligheidsmaatregelen bleek geen sinecure, maar de horeca ging de uitdaging met verve aan. Naast het immer sluimerende virus moeten uitbaters dezer dagen ook nog eens rekening houden met de barre weersomstandigheden. Hoe run je een zaak wanneer je als eigenaar zelf niet zeker bent over de openingsuren? We gingen verhaal halen bij twee zaken die genoodzaakt zijn zich te schikken naar de grillen van het weer.
 2. RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland

  In Belgische grootsteden kan je gemakkelijk een culinaire wereldreis maken zonder je kot te verlaten. In het landelijke Hageland houdt men meer vast aan de traditionele keuken. Wie op de Steenweg in Zoutleeuw opeens een krijtbord met daarop ‘Afhaal sushi’ zag verschijnen, keek waarschijnlijk verrast op. Felicia en Joke, uitbaters van De Koperen Klink, vonden het een vanzelfsprekende keuze. “Het zijn gerechten uit onze cultuur. We hebben de kennis en ervaring om kwaliteitsvolle sushi te serveren. Bovendien heb je in de buurt vooral frituren en broodjeszaken. Dat maakt ons aanbod uniek”, klinkt het.
 3. Na prik-schandaal in Sint-Truiden duiken ook in bierdorp hardnekkige roddels over burgemeester op: “Heb zelfs mijn uitnodiging nog niet ontvangen”
  Hoegaarden

  Na prik-schan­daal in Sint-Trui­den duiken ook in bierdorp hardnekki­ge roddels over burgemees­ter op: “Heb zelfs mijn uitnodi­ging nog niet ontvangen”

  In Hoegaarden doet er, nog voor de terrassen van de horeca open zijn, ‘toogpraat’ de ronde. Nu blijkt dat de burgemeester van Sint-Truiden al gevaccineerd werd toen het de beurt was aan de 85-plussers denkt men in het bierdorp nog een ‘straffer schandaal’ te hebben. “Onze burgemeester en de noodambtenaar werden reeds in januari gevaccineerd”, klinkt het. De burgemeester ontkent.
 1. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek

 2. Hartverscheurend: zo worden kinderen getroffen door conflict tussen Israël en Palestina
  Play

  Hartver­scheu­rend: zo worden kinderen getroffen door conflict tussen Israël en Palestina