Jazz zaterdag zal dit weekend een weekje overslaan.
Volledig scherm
Jazz zaterdag zal dit weekend een weekje overslaan. © JazzTienen

Jazz-zaterdagen slaat weekje over wegens coronabesmetting

TienenJazz-zaterdag, dat elke zaterdag van juli tot eind augustus doorgaat op de site van het Oud-College, slaat een weekje over. De editie van 31 juli zal dus niet plaatsvinden. Dat komt omdat een muzikant die afgelopen weekend deelnam intussen positief getest heeft op corona. 

 1. Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsverbinding
  Tienen

  Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsver­bin­ding

  In het kader van de ruilverkaveling Willebringen, realiseerden de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de stad Tienen met steun van de provincie en de Vlaamse overheid een veilige fietsverbinding in Kumtich, deelgemeente van Tienen. Langs de Hoxemsesteenweg en de Tassinstraat werd een groot van de weg afgescheiden fietspad aangelegd. Het kruispunt ter hoogte van de Sint-Barbarastraat en de Maalderijweg werd verhoogd als verkeersremmer en voorzien van fietsoversteekplaatsen. Ook op het kruispunt van de Tassinstraat met de Lindeveldstraat werd een verkeersplateau aangelegd. Daarnaast werden er nieuwe wachtbekkens ingericht die bij hevige regenval het water van de akkers opvangen.
 1. Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achterstand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winninggoal zat er nog in”
  voetbal eerste nationale

  Nick Spaenhoven haalt samen met KVK Tienen 0-2-achter­stand op tegen Olympic Charleroi: “Zelfs winning­goal zat er nog in”

  Geen eerste thuiszege voor KVK Tienen zaterdagavond, maar als troostprijs kwamen de Suikerjongens sowieso als mentale overwinnaar uit de pittige confrontatie met Olympic Charleroi. Want op dit niveau gebeurt het niet iedere week dat je van een 0-2-achterstand terugkomt. Dat laatste voltrok zich in een bijwijlen zinderende tweede periode, waarin KVK eindelijk zijn ware gelaat toonde.