Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Shutterstock

Jaar cel voor oplichtster

TIENENDe Leuvense correctionele rechtbank heeft een vrouw veroordeeld tot een jaar cel en 800 euro boete, omdat ze de bankkaarten van twee bejaarde vrouwen had gestolen en er meer dan 8.600 euro mee had afgehaald. Samen met een onbekende handlanger leidde ze de vrouwen om de tuin.

 1. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.
 2. Brandweer moet uitrukken voor keukenbrand
  Tienen

  Brandweer moet uitrukken voor keuken­brand

  Brandweerlui kregen maandagochtend rond 8.30 uur melding van een woningbrand in de Beauduinstraat. In de woning was al heel wat rookontwikkeling op de gelijkvloers en de eerste verdieping. Ook in het aanpalende huis drong de rook binnen. De bewoners konden zich allen in veiligheid stellen. De brandweer had het vuur dat in de keuken uitbrak snel onder controle. Vermoedelijk vatte een vuilnisbakje onder het keukenaanrecht vuur. De schade bleef beperkt tot de keuken. De brandweer ventileerde beide woningen.
 3. Gezocht: Tiense ondernemers om handelaarscollectief We Are Tienen te vervoegen
  Tienen

  Gezocht: Tiense onderne­mers om handelaars­col­lec­tief We Are Tienen te vervoegen

  Dit voorjaar zag handelaarscollectief We Are Tienen het levenslicht. Eén van de trekkers was Tiens fotograaf Steven Massart. Niet geheel toevallig besloot Massart om tijdens de de lockdown lokale handelaars in beeld te brengen. Door de veiligheidsmaatregelen kregen ze amper visibiliteit. Vervolgens werd het resultaat gebundeld op het online platform We Are Tienen. Intussen vloeide uit deze campagne nog tal van nevenacties voort zoals een stickercampagne en een full wrapped bus met de gezichten van Tiense ondernemers op. Op vrijdag 22 oktober voorziet Steve Massart opnieuw een moment voor handelaars om zich te laten portretteren. Een plaats reserveren voor de fotoshoot kan via pix@architectuurreportage.be. Wie zonder meer We Are Tienen wil vervoegen, kan zich inschrijven via wearetienen.be/onderneming-toevoegen.