De stad Tienen treedt sinds 2017 op als erfpachter van het Rakkersveld, een groot en groen terrein met jeugdlokalen langs de Torsinweg.
Volledig scherm
De stad Tienen treedt sinds 2017 op als erfpachter van het Rakkersveld, een groot en groen terrein met jeugdlokalen langs de Torsinweg. © Bollen

Inspraakronde voor het Rakkersveld : luiseteren naar noden van jeugd”

De stad Tienen wil het terrein en het gebruik van de gebouwen op het Rakkerveld optimaliseren. Om zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en noden van de jeugdverenigingen, wordt er een inspraakronde opgestart.

 1. 7 landbouwers telen hennep in Getestreek : “Moederplant van cannabis zal dienen als grondstof in bouw of textiel, maar ook als superfood”
  PREMIUM

  7 landbou­wers telen hennep in Getestreek : “Moeder­plant van cannabis zal dienen als grondstof in bouw of textiel, maar ook als superfood”

  Zeven landbouwers uit Geetbets, Linter, Tienen, Hoegaarden en Landen experimenteren met de teelt van hennep. Ze zaaiden 15 hectare landbouwgrond in met gecertifieerde zaden. Hennep biedt mogelijkheden voor de diversificatie van de teelten en voor de aanpassing van de landbouw aan de klimaatverandering. “De hennepplant kwam van oudsher voor in onze streken, maar verdween uit het landschap. We zijn blij dat deze teelt terug een plaats krijgt in Vlaams-Brabant. Binnenkort zullen de typische waaierblaadjes te zien zijn op een aantal velden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning en Economie.
  Tienen
 2. RECONSTRUCTIE. Waarom een schoenlapper het vuur opende in een Leuvens volkscafé: “Cisse kreeg een verdwaalde kogel recht in z’n hart”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Waarom een schoenlap­per het vuur opende in een Leuvens volkscafé: “Cisse kreeg een verdwaalde kogel recht in z’n hart”

  Francis ‘Cisse’ Verstrepen (47) stierf achttien jaar geleden een gewisse dood in zijn stamcafé Aux Vieux Temps aan het station in Leuven. Niet door een val of een beroerte, maar een geschampte kogel trof de doodbrave mens recht in het hart. Het was in de tijd dat een grote Stella nog 1,30 euro kostte, maar ook de tijd dat Michel Poot als jonge snaak er nog tapper van dienst was. Hij was getuige hoe een ruzie tussen enkele buitenlanders compleet escaleerde. “Tijdens de assisenzaak werd ik zelfs ondervraagd alsof ík de crimineel was.”
  Leuven