De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders
Volledig scherm
De politie opende een onderzoek naar de mogelijke daders © Bollen

Inbrekers stelen drie suikerwafels

1 reactie

 • Heimo Davidts

  2 jaar geleden
  Voor drie stoeme wafels zoveel man. Als er bij iemand thuis iets gebeurt is het uren wachten,tot de dieven zeker weg zijn want politie heeft schrik, en dan nog nietvaltijd met recherche. Ze maken hun weer eens belachelijk.
 1. Kinderen van gemeentelijke basisschool en buitenschoolse opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoestel
  Hoegaarden

  Kinderen van gemeente­lij­ke basis­school en buiten­school­se opvang kunnen genieten van uiterst cool speeltoe­stel

  Vandaag werd op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool en de buitenschoolse kinderopvang aan het Polderke in de Kloosterstraat in Hoegaarden een splinternieuw cool speeltoestel in gebruik genomen. Dit maakt deel uit van de uitbreiding van de gemeenteschool. De gemeente kwam hiermee tegemoet op vraag van de kinderen die ze een “beetje saai” vonden. Overduidelijk aan het enthousiasme van de kinderen te zien zijn ze er enorm blij mee. Gelukkig, want het “speeltje” kost 40.000 euro. Het is dan ook geen gewoon speeltuig met een klassieke glijbaan, maar eentje waar klim- en klauterplezier gegarandeerd zijn. Evenzeer kunnen ze er eventjes in chillen of hun langst de meest sportieve kant laten zien en wanen ze zich eventjes in de container-cup met de monkey-bars. Voor de eventueel ongeruste ouders : het speelpleintje is voorzien van een speciale ondergrond zodat kinderen zich bij een eventuele val niet zouden bezeren. De ondergrond alleen is al de helft van het kostenplaatje.
 2. Vader en zoon Longin en Christoff Corten winnen net niet de opener van het Belcar Endurance Championship
  autosport

  Vader en zoon Longin en Christoff Corten winnen net niet de opener van het Belcar Endurance Champions­hip

  De kop is eraf: het nationale uithoudingskampioenschap Belcar is op Circuit Zolder van start gegaan. Krafft Racing met Bert en Stienes Longin en Christoff Corten heeft na een mooie wedstrijd een sterke tweede plaats veiliggesteld en daarmee is het nationale kampioenschap goed begonnen. Het trio toont met de prestatie aan dat het opnieuw een stevige kandidaat op de nationale titels is. Het nationale kampioenschap uithouding is er over twee weken alweer met een wedstrijd op de Duitse F1-omloop van Hockenheim.
 1. Stad Tienen geeft lokaal talent een podium met Buurtbubbels
  Tienen

  Stad Tienen geeft lokaal talent een podium met Buurtbub­bels

  Stad Tienen maakt werk van een alternatief zomerprogramma met onder meer het project Buurtbubbels. Wijkraden, straatverenigingen of tijdelijke groeperingen van inwoners van een bepaalde straat in Tienen kunnen met Buurtbubbels tijdens de zomer een optreden van lokaal talent programmeren. De stad richt zich daarom op lokale artiesten die graag op een veilige manier willen optreden tijdens de zomermaanden. Alle artistieke disciplines komen in aanmerking. De enige voorwaarde is dat de artiest in Tienen woont of een duidelijke link heeft met de stad hebben. De artiesten moeten zelf over het nodige materiaal voor hun optreden of animatie beschikken, maar kunnen ondersteuning verkrijgen via de uitleendienst. Je kan tot en met dinsdag 24 mei 2021 om 12.00 uur je kandidatuur indienen via www.tienen.be/lokaal-talent. Op deze website vind je ook alle voorwaarden terug om te mogen deelnemen.
 2. Fietsersbond Tienen roept op om te gaan ‘straatvinken’
  Tienen

  Fietsers­bond Tienen roept op om te gaan ‘straatvin­ken’

  Vanaf volgende week gaat in heel Vlaanderen de De Week van straat van start. Vanaf dan kan elke inwoner aan de hand van zogenaamde burgerwetenschapsonderzoeken in kaart brengen hoe gezond zijn of haar straat is. De Fietsersbond Tienen roept de inwoners alvast op mee te ‘straatvinken’. Door mee het verkeer te tellen, oftewel straatvinken, krijg je meer inzicht in de leefbaarheid van je straat. Op donderdag 20 mei om 17 kunnen inwoners van Tienen hieraan deelnemen. Tot 29 mei vinden er nog activiteiten plaats met betrekking tot duurzaam verkeer. Zo probeert de Fietsersbond Tienen werk te maken van een binnenstad waar het veilig fietsen is.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek