Verkoopster Patricia Michiels aan de lege kassalade.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkoopster Patricia Michiels aan de lege kassalade. © Bollen

Inbrekers slaan toe via dak en maken duizenden euro's buit in Bristol: "Zeker dat die twee ‘nette heren’ van de dag voordien er iets mee te maken hebben”

TienenIn de Bristol in de slachthuisstraat in Tienen deden de vaste verkoopsters Lynn en Patricia donderdagochtend een nare ontdekking. Dieven waren via het dak de zaak binnengedrongen. Eenmaal in de opslagruimte wisten de inbrekers ook nog eens in een mum van tijd alle beveiligingen uit te schakelen. De kluis werd vakkundig opengebroken; naast de 1.500 euro cash geld konden ze nog een heel deel merkkledij en schoenen uit de winkel en voorraadruimte meenemen.“Gisteren vonden hier al vreemde zaken plaats, ondertussen vallen de puzzelstukjes op hun plaats”, zuchtten de dames.

  1. Tentoonstelling rond fotojournaliste Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk
    Glabbeek

    Tentoon­stel­ling rond fotojourna­lis­te Odette Dereze (1932-2020) uit Attenrode centraal in Kunst in de Kerk

    Fotojournaliste Odette Dereze uit Attenrode, geboren in 1932 en eind vorig jaar overleden aan het coronavirus, krijgt dit weekend met een unieke tentoonstelling van haar werk een hommage door de gemeente Glabbeek. De tentoonstelling in de kerk van Attenrode werd officieel geopend in aanwezigheid van haar familie. “Zij was één van de pioniers van de Belgische fotojournalistiek, was bevriend met de koninklijke familie en was fotografe van heel wat beroemdheden” zegt burgemeester Peter Reekmans.