De politie opende een onderzoek.
Volledig scherm
De politie opende een onderzoek. © Bollen

Inbrekers gaan aan de haal met cash geld

 1. Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinterklaas in Hoegaarden
  PREMIUM
  Hoegaarden

  Bekijk vanaf nu elke dag de knotsgekke avonturen van Dag Sinter­klaas in Hoegaarden

  De Sint en zijn Roetpieten kwamen eind september al eens op vakantie in Hoegaarden. Een welverdiende vakantie was het eigenlijk, maar de Pieten, en ook de Sint, hadden af en toe wat nood aan actie. Zo namen ze enkele filmpjes op die vanaf nu tot op de verjaardag van de Sint op 6 december, iedere dag te zien zijn op sociale media. Leuk detail: elke aflevering duikt er wel een BH (bekende Hoegaardier of een BV (bekende Vlaming) in op.
 2. Reis naar het verleden : Militair vliegveld terug zichtbaar in het landschap dankzij het 'fantoomvliegtuig’
  PREMIUM
  Honsem

  Reis naar het verleden : Militair vliegveld terug zichtbaar in het landschap dankzij het 'fantoom­vlieg­tuig’

  Ruilverkaveling Willebringen investeert fors in het landschap van Boutersem en omstreken. Door verdwenen erfgoed in het landschap zichtbaar te maken en er verschillende infrastructuurwerken aan te koppelen, ontstaat er een nieuw omgevingsbeeld voor de bezoeker. De oude landingsbaan in Honsem krijgt opnieuw een gezicht door een replica van een historisch Belgisch verkenningsvliegtuig.
 1. Burgemeester van Tienen op bezoek bij Marma gespecialiseerd in Bio producten
  Tienen

  Burgemees­ter van Tienen op bezoek bij Marma gespeciali­seerd in Bio producten

  Tijdens de ‘dag van de ondernemer’, werden politici door Unizo in contact gebracht met ondernemers. Burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, ging op bezoek bij Marma, verdeler in bio-producten met familiaal karakter. Zaakvoerders Steve en Lien Portauwe, de tweede generatie binnen het familiebedrijf, stelden o.a. het nieuwe gebouw voor dat recent op de Feed Food Health campus voor innoverende voedingsbedrijven in Tienen gebouwd werd.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Bouw van nieuwe afdeling jeugdpsychiatrie gaat van start
  Tienen

  Bouw van nieuwe afdeling jeugdpsy­chi­a­trie gaat van start

  Deze maand starten op het domein van de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de voorbereidende werken voor de nieuwbouw van de afdeling jeugdpsychiatrie. Het bouwproject, dat tegen de zomer van 2023 afgewerkt zal zijn, wordt begeleid door architectenbureau Osar, en zal ruimte bieden aan 3 leefgroepen met 6 tot 7 patiënten tussen de 14 en de 18 jaar met psychiatrische, psychologische en socio-emotionele moeilijkheden.