Via de route rijd je helemaal tot in Tongeren.
Volledig scherm
Via de route rijd je helemaal tot in Tongeren. © Borgerhoff

In het spoor van Tom Waes: fiets de Romeinen achterna vanuit Tienen

Vlaams-BrabantZin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Deze week staat alles in het teken van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’. Zo fiets je vanuit Vlaams-Brabant helemaal naar Tongeren om daar ons Gallo-Romeins verleden te ontdekken. Net zoals Tom Waes elke zondagavond op tv doet.

  1. Kindje (3) sterft aan buitenschoolse kinderopvang in Linter, mama kwam peuter met fiets ophalen: “Wellicht overleden door val, niet door aanrijding”

    Kindje (3) sterft aan buiten­school­se kinderop­vang in Linter, mama kwam peuter met fiets ophalen: “Wellicht overleden door val, niet door aanrijding”

    In Wommersom, een deelgemeente van Linter in Vlaams-Brabant is maandagavond een driejarig kind om het leven gekomen. Volgens burgemeester Marc Wijnants (CD&V) was de moeder haar kindje komen ophalen aan de buitenschoolse kinderopvang. Ze zette de peuter in een kinderstoel achteraan op haar fiets, maar zou dan gestruikeld zijn. Net op dat moment passeerde een wagen.
    Linter