Mensen in energiearmoede kunnen een zogenaamde ‘minimale aardgaslevering’ aanvragen bij het OCMW van Tienen.
Volledig scherm
Mensen in energiearmoede kunnen een zogenaamde ‘minimale aardgaslevering’ aanvragen bij het OCMW van Tienen. © ANP

In de winter moet niemand in de kou blijven

TienenVanaf 1 november 2021 tot en met 31 maart 2022 kunnen mensen in energiearmoede een zogenaamde ‘minimale aardgaslevering’ aanvragen bij het OCMW van Tienen, als ze daar zelf te weinig geld voor hebben.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Louis Tobback zet schouders mee onder verzet tegen PRUP kleinstedelijk gebied Tienen : “Samen met belanghebbenden bezwaar aantekenen”
  PREMIUM
  Tienen

  Louis Tobback zet schouders mee onder verzet tegen PRUP kleinstede­lijk gebied Tienen : “Samen met belangheb­ben­den bezwaar aantekenen”

  De provincieraad stelde de eerste herziening van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan(PRUP) “Afbakening kleinstedelijk gebied Tienen’ definitief vast. Dit omvat de deelplannen ‘Ontwikkeling bedrijventerrein Soldatenveld’, ‘Ontwikkeling site Leuvenselaan’ (Nelissen) en de ‘aanleg van de Oostelijke Ring’. Tijdens de provincieraad verzette de fractie zich reeds tegen het PRUP. Volgens hen is de huidige PRUP onvoldoende onderbouwd en is er te veel onduidelijkheid wat risico’s met zich meebrengt inzake mobiliteit en leefbaarheid. Er is volgens hen ook onvoldoende rekening gehouden met eerder gestelde bezwaren en negatieve adviezen van verschillende instanties. De voormalige Leuvense burgemeester, minister en partijvoorzitter en huidig provincieraadslid van Vooruit overlegde met de fractieleden van Vooruit Tienen om samen met de belanghebbenden bezwaar aan te tekenen. “Dit dossier rammelt langs alle kanten.”