Tom Decuypere (r.) aan Hotel Kronacker, waaraan de werken nog bezig zijn.
Volledig scherm
Tom Decuypere (r.) aan Hotel Kronacker, waaraan de werken nog bezig zijn. © Bollen

Hotel Kronacker opent op 1 juni

TIENENHotel Kronacker en brasserie 't Stadspark openen op 1 juni de deuren aan het stadspark. Het heeft eigenaar Tom Decuypere bloed, zweet en tranen gekost om de vervallen, maar beschermde stadsbibliotheek te renoveren volgens de normen en wetten van Onroerend Erfgoed. En het resultaat mag zeker gezien worden.

 1. Anderstalige leerlingen proeven van vrijetijdsaanbod
  PREMIUM
  Tienen

  Anderstali­ge leerlingen proeven van vrijetijds­aan­bod

  De OKAN (Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers)-leerlingen van PISO en VIA Tienen maakten kennis met verschillende vrijetijdsactiviteiten in het kader van het project ‘OKAN in actie’. Hiermee laat de provincie Vlaams-Brabant anderstalige leerlingen kennismaken met vrijetijdsactiviteiten, zoals een jeugdbeweging, een sportclub of de academie, in hun gemeente. Met het project ‘OKAN in actie’ laat de provincie Vlaams-Brabant OKAN-leerlingen kennismaken met 6 verschillende vrijetijdsactiviteiten uit hun gemeente, zoals de plaatselijke jeugdbeweging, de sportclub in de buurt, een academie of een andere lokale vrijetijdsaanbieder.
  Tienen
 2. Vrienden ontwikkelen explosief drankje “The Bomb” : “Een Mind-Blowing gin met driemaal zoveel jeneverbessen en zoveel meer....”
  PREMIUM

  Vrienden ontwikke­len explosief drankje “The Bomb” : “Een Mind-Blo­wing gin met driemaal zoveel jeneverbes­sen en zoveel meer....”

  Bregt Langendries (32) en Laurent Marchal (31) zijn al vrienden sinds hun prille jeugdjaren. De ene is werkzaam in de chemische sector, de andere in de IT. Heel uiteenlopend dus. Maar gelukkig hebben ze wel gezamelijke passies zoals eten en drinken en hun humor is nooit ver weg. Met al deze ingrediënten ontwikkelde het duo een gin. Uiteraard geen “gewone gin”, maar eentje met een totaalbeleving? Wat? Jawel, niets is aan het toeval overgelaten. Van smaak, ontwerp van de fles tot een eigen song, game of NFC-tag....
  Tienen
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.