Miel Mattheus, pr-verantwoordelijke van HoReCa Oost-Brabant en Carole Moers, secretaris HoReCa Oost-Brabant en uitbaatster Alpha Hotel in Tienen.
Volledig scherm
Miel Mattheus, pr-verantwoordelijke van HoReCa Oost-Brabant en Carole Moers, secretaris HoReCa Oost-Brabant en uitbaatster Alpha Hotel in Tienen. © Bollen

HoReCa Oost-Brabant voorziet gratis CO2-meters voor leden

TienenVanaf vandaag mogen horecazaken klanten binnen ontvangen. De versoepeling brengt ons weer een stap dichterbij een normale(re) beleving van het horecawezen. Desondanks blijft het juk van een legioen aan veiligheidsmaatregelen en voorwaarden financieel doorwegen op de uitbaters. De investering in een CO2-meter is er daar één van. Daarom wil HoReCa Oost-Brabant haar leden ondersteunen met een gratis exemplaar.

 1. Vooruit zet lidmaatschap van fractielid stop met onmiddellijke ingang na bedenkelijke reacties op sociale media
  PREMIUM
  Tienen

  Vooruit zet lidmaat­schap van fractielid stop met onmiddel­lij­ke ingang na bedenkelij­ke reacties op sociale media

  Vooruit fractie Tienen maakte recent bekend dat het lidmaatschap van gemeenteraadslid Daniël Vanluyten (Vooruit) met onmiddellijke ingang werd ingetrokken. De beslissing werd genomen op nationaal niveau naar aanleiding van uitspraken die Vanluyten deed op sociale media. De inhoud ervan zou allerminst stroken met de waarden en principes van de partij. In het verleden kwam Vanluyten ook al in opspraak door gelijkaardige uitlatingen waarvan de toon eerder aanleunt bij een rechts gedachtegoed. “Ze viseren me al langer en hebben nu eindelijk een stok gevonden om iemand te slagen”, reageert Vanluyten.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 3. Vrijwilligers springen in de bres voor armoede organisatie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”
  PREMIUM
  tienen

  Vrijwilli­gers springen in de bres voor armoede organisa­tie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”

  Eén van de slachtoffers van de regenbom afgelopen week was armoede organisatie Bezorgd Om Mensen in Tienen, of beter, BOM. De waterstroom heeft in de Hamelendreef heel wat schade aangericht, zeker in de gebouwen van BOM. Vrijwilligers zijn deze week naarstig aan de slag gegaan om de schade op te ruimen en op te meten. De organisatie hoopt om maandag weer paraat te staan om meer dan 600 mondjes met een beperkt budget te voeden. “Jammer dat de stad geen hulp geboden heeft”, zegt verantwoordelijke Lieve Moens.