Een hoogspanningskabel is op een industriegebouw terecht gekomen.
Volledig scherm
Een hoogspanningskabel is op een industriegebouw terecht gekomen. © Bollen

Hoogspanningskabel valt en komt op bedrijfsgebouw terecht

 1. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

  Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

  Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.
 2. Extra coronamaatregelen zoals mondmasker op speelplaats, maar : Komt er toch nog een versie van Wintermagie mét ijspiste ?
  PREMIUM

  Extra coronamaat­re­ge­len zoals mondmasker op speel­plaats, maar : Komt er toch nog een versie van Winterma­gie mét ijspiste ?

  Na het ingaan van de nieuwe federale coronamaatregelen, zijn er ook bij de stad Tienen een aantal beslissingen genomen op lokaal vlak. Zo wordt het dragen van een mondmasker ook verplicht op de speelplaatsen van de secundaire scholen, zet de lokale politie dagelijks zes agenten extra in om toezicht te houden en wordt bekeken of een ijspiste tijdens de eindejaarsperiode coronaveilig uitgebaat kan worden.
 1. Twintig ooien blijven eenzaam achter na diefstal van ram

  Twintig ooien blijven eenzaam achter na diefstal van ram

  In een weide aan de Hamelendreef in Tienen stelde men maandag wel een erg vreemde diefstal vast. Uit een weide werd een ram gestolen. De eigenaars hadden zaterdag nog al hun schapen, 20 ooien en één ram, geteld. Toen ze maandag op de weide kwamen stelden ze vast dat de ram gestolen was. De politie die ter plaatse werd geraagd stelde vast dat de omheining geforceerd was door de daders. Zij voeren verder onderzoek naar de vreemde diefstal.