Het Duitse Europees parlementslid Helmut Geuking bezocht donderdag de Tiense methodeschool De Toverwijzer/
Volledig scherm
Het Duitse Europees parlementslid Helmut Geuking bezocht donderdag de Tiense methodeschool De Toverwijzer/ © vanessa dekeyzer

Hoog bezoek uit het Europees Parlement aan De Toverwijzer

Het Duitse Europees parlementslid Helmut Geuking bezocht donderdag de Tiense methodeschool De Toverwijzer. Hij wilde graag meer leren over de innovatieve aanpak en methodes van deze school in Grimde.

0 reacties

 1. KU Leuven-proffen delen memorabele examenblunders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”
  PREMIUM
  Leuven

  KU Leu­ven-prof­fen delen memorabele examenblun­ders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”

  Na bijna drie weken zweten boven een vuistdik naslagwerk is het zover: het einde van de eerste examenperiode. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten op, maar ongetwijfeld kregen docenten en lectoren ook dit keer te maken met grappige blunders. KU Leuven-proffen delen de leukste flaters die ze ooit tijdens een examen meemaken. “Had die student gezwegen, dan had hij wellicht een hoger cijfer behaald.”
 2. Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantaine geplaatst”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Twee paarden overleden door rhinovirus in manège Prova-Hof in Zoutleeuw: “Alle dieren in quarantai­ne geplaatst”

  Verschillende paarden overleden of zwaar ziek en al de andere dieren in quarantaine. Dat drama is op dit moment aan de gang in manège Prova-Hof in Zoutleeuw. Het rhinovirus is er namelijk uitgebroken, een ziekte die uiterst gevaarlijk is voor paarden. Bovendien gaat het om een uiterst besmettelijk virus. Eigenaar van de manège, Bert Prouvé, roept dan ook op tot voorzichtigheid.
 1. Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvolle locatie”
  PREMIUM
  Leuven

  Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvol­le locatie”

  Nergens in België is Blue-bike zo populair als in Leuven. Dat blijkt uit het jaarrapport van Blue-mobility. “Het Blue-bikepunt aan het station van Leuven staat met stip op één. Tussen 2020 en 2022 werd er maar liefst 56.759 keer een blauwe deelfiets uitgeleend”, aldus een tevreden schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). Blijft de vraag: wat brengt de toekomst voor de bekende blauwe fietsen in Leuven?
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.