Gustaaf aan het graf van zijn overleden echtgenote.
Volledig scherm
PREMIUM
Gustaaf aan het graf van zijn overleden echtgenote. © Bollen

Gustaaf stuurt brief naar stad over bronsdiefstal op kerkhof. Nu is ook beeld op graf van zijn overleden echtgenote gestolen

Er heeft zich opnieuw een bronsdiefstal voorgedaan op de centrale begraafplaats van Tienen aan de Aarschotsesteenweg. Op het graf van de echtgenote van Gustaaf Wouters (84) werd een bronzen Onze-Lieve-Vrouw beeld ontvreemd. Vorige maand werd er ook al een groot Mariabeeld gestolen. “Bij de herinrichting van het kerkhof moeten we bekijken of camerabewaking nodig is”, zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

2 reacties

 • Logist Marcel

  1 jaar geleden
  Het kerkhof was altijd afgesloten waarom bleef het nu open ?
 • Michaël Cresens

  1 jaar geleden
  Zou veel beter zijn met camera's op en rondom het kerkhof.
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. Tournée Générale. Nadia en Luk van De Leeuwenaer kunnen dan wel niet ál hun 280 bieren aanbieden, maar geen nood: “Onze 8 speciaalbieren op tap kan je zaterdag zeker bestellen!”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Tournée Générale. Nadia en Luk van De Leeuwenaer kunnen dan wel niet ál hun 280 bieren aanbieden, maar geen nood: “Onze 8 speciaal­bie­ren op tap kan je zaterdag zeker bestellen!”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag gaan we langs bij we Nadia Michiels (51) en Luk Roosen (57), uitbaters van De Leeuwenaer in Zoutleeuw. “We zijn tevreden met de uitbreiding van ons terras, maar de gezelligheid van in het café kan je natuurlijk niet evenaren”, klinkt het.
 1. Geraamde schade na noodweer zomer 2020 loopt op tot meer dan 3.000.000 euro
  Tienen

  Geraamde schade na noodweer zomer 2020 loopt op tot meer dan 3.000.000 euro

  Afgelopen zomer bevond Tienen zich in het oog van een korte maar hevige storm. Uit cijfers blijkt nu dat Tienen grote materiële schade leed in dit uitzonderlijke weer. Tientallen straten stonden onder water en woningen liepen schade door de uitzonderlijke regenval waarbij naar schatting tot 54 liter per vierkante meter op korte tijd uit de hemel viel samen met hevige hagel en rukwinden. Intussen is de schade geraamd op een duizelingwekkend bedrag.
 2. Tournée Générale: Hier reserveerde Tienenaar Olivier Adams (52) een plekje om van zijn eerste vers getapte pint te genieten
  PREMIUM
  Tienen

  Tournée Générale: Hier reserveer­de Tienenaar Olivier Adams (52) een plekje om van zijn eerste vers getapte pint te genieten

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag spreken we af met Tiens muzikant en producer Olivier Adams aan restaurant Gambrinus ’t Land van Belofte, waar hij zijn eerste vers getapte pint zal drinken.
 3. Mariabeeld van anderhalve meter staat plots niet meer op graf van mama van Ferdinand (75): “Dieven hebben het wellicht al gesmolten, maar ik doe toch een oproep”

  Mariabeeld van anderhalve meter staat plots niet meer op graf van mama van Ferdinand (75): “Dieven hebben het wellicht al gesmolten, maar ik doe toch een oproep”

  Ferdinand Degros (75), de alom gekende friturist met pensioen, doet een oproep naar getuigen die iets zouden kunnen gezien hebben van de diefstal van de bronzen Lieve Vrouw, die gestolen werd op het graf van zijn mama op het kerkhof aan de Aarschotsesteenweg. “De politie kon de daders nog niet terugvinden, dus ik hoop dat ik via deze oproep toch nog tips kan inwinnen.”
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas