Grote Markt in Tienen krijgt sfeervolle en energiezuinige verlichting
Volledig scherm
Grote Markt in Tienen krijgt sfeervolle en energiezuinige verlichting © Bollen

Grote Markt in Tienen krijgt sfeervolle en energiezuinige verlichting

TienenDe nieuwe Grote Markt is de blikvanger van Tienen geworden en vrijdagavond werd de nieuwe monumentale verlichting in gebruik genomen. Energiezuinig, maar vooral sfeervol, zodat het plein nog meer tot zijn recht komt.

  1. Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafrekeningen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteuning te geven”
    PREMIUM
    Tienen

    Bewoners van sociale woonblok krijgen plots eindafreke­nin­gen tot 2.500 euro: “Er wordt niets gedaan om die mensen de nodige ondersteu­ning te geven”

    Bewoners van het sociale appartementsblok in de Drie Molenstraat in Tienen hebben extreem hoge afrekeningen van hun gasverbruik ontvangen. Sommige huurders kregen plots rekeningen waarbij ze 2.500 euro moesten opleggen, een veelvoud van het pensioenbedrag waar sommigen onder hen mee moeten rondkomen. Onbetaalbaar voor het merendeel, en voor velen een waar financieel drama dat veel slapeloze nachten met zich meebrengt. De politieke discussies over wie verantwoordelijk is, lopen hoog op.