AARSCHOT-illustratie wegenwerken
Volledig scherm
AARSCHOT-illustratie wegenwerken © Bollen

Groot Begijnhof afgesloten

 1. Glabbeek gaat voor energieneutraliteit en installeert 774 zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen: “Jaarlijkse besparing van 70.000 euro op de energiefactuur”

  Glabbeek gaat voor energieneu­tra­li­teit en instal­leert 774 zonnepane­len op gemeente­lij­ke gebouwen: “Jaarlijkse besparing van 70.000 euro op de energiefac­tuur”

  Gemeente Glabbeek sprak al voor de energiecrisis de ambitie uit om al haar gemeentelijke gebouwen klimaatneutraal te maken. Via een samenwerking met energiebedrijf Enbro werd een overeenkomst gesloten voor de huurkoop van 774 zonnepanelen. Momenteel worden de eerste exemplaren nu ook geplaatst op het dak van de gemeentelijke gebouwen.
  Glabbeek
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.