De regioverantwoordelijken van Vlaams Brabant, Katia Ruelens, Nancy Mottet en Ann Grammet organiseren voor de eerste maal een Herfstbenefiet die zal doorgaan op 8 oktober.
Volledig scherm
De regioverantwoordelijken van Vlaams Brabant, Katia Ruelens, Nancy Mottet en Ann Grammet organiseren voor de eerste maal een Herfstbenefiet die zal doorgaan op 8 oktober. © Bollen

Greyhounds in Nood Belgium organiseert eerste herfstbenefiet

TienenGreyhounds in Nood Belgium (GINB) organiseert voor het eerst een herfstbenefiet. Het levenswerk van Mireille Broeders bestaat al 25 jaar en wist al bijna 10.000 Spaanse windhonden te redden en een tweede liefdevolle thuis te geven. Het is zo een van de grootste Europese organisaties die zich over de dieren ontfermt.

 1. Is ‘Wonen in eigen streek’-decreet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbestuur heeft bedenkingen: “Hoe gaan we dat financieren?”
  PREMIUM
  Leuven
  3

  Is ‘Wonen in eigen streek’-de­creet het antwoord op (te) duur wonen in Leuven? Stadsbe­stuur heeft bedenkin­gen: “Hoe gaan we dat financie­ren?”

  Voor heel wat Leuvenaars is wonen in eigen stad een utopie. Zelfs wonen in eigen streek is vaak onhaalbaar door de alsmaar stijgende prijzen. De universiteitsstad is dan ook met grote voorsprong de duurste centrumstad van Vlaanderen. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil nu tegengas geven met het WIES-decreet, zodat steden en gemeenten 50 tot 100% van de grondwaarde voor hun rekening nemen. De langverwachte wonderoplossing of eerder een druppel op een te hete plaat?