De leden van opgewekTienen zoeke, nog extra dragers voor de kleinere reuzen Nieke, Siske en Tiske.
Volledig scherm
De leden van opgewekTienen zoeke, nog extra dragers voor de kleinere reuzen Nieke, Siske en Tiske. © Roelof Pantjes

Gezocht: dragers voor Tiense reuzen

TienenIn aanloop naar Kweikersdag, de officiële Tiense feestdag, zijn de leden van opgewekTienen nog op zoek naar enkele dragers voor de kleinere reuzen Tiske, Nieke en Siske. 

 1. Tiense Veemarkt en Kattenstraat zijn doorn in het oog van lokale handelaars: “Mensen onthouden vooral de verloedering als ze hier passeren”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Veemarkt en Katten­straat zijn doorn in het oog van lokale handelaars: “Mensen onthouden vooral de verloede­ring als ze hier passeren”

  Verschillende eigenaars wiens aan de Veemarkt in Tienen zijn niet te spreken over de toestand van het plein. En het moet gezegd: het is lang zoeken naar een kassei die niét is omsingeld door onkruid en ander weinig flatterend groen. Zelfde verhaal in de de aangrenzende Kattenstraat. Een concreet plan van aanpak bleef tot op heden echter uit. Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) kondigt een grondige poetsbeurt aan, maar meent dat een heraanleg de enige structurele oplossing is.
 2. 170 bestuurders lopen tegen de lamp
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  170 bestuur­ders lopen tegen de lamp

  De lokale politie Getevallei nam woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Via bemande snelheidscontroles werden 3330 voertuigen gecontroleerd. Er werden 116 pv’s opgesteld. Via onbemande snelheidscontroles werden 14530 voertuigen gecontroleerd waarvan er 54 pv’s werden opgesteld. De zwaarste overtreding was op de N3 in Zoutleeuw op de Grote Steenweg waar een bestuurder 84 kilometer per uur reed waar een snelheidsbeperking van 50 was.