Onder meer de Alexianenweg in wordt afgesloten.
Volledig scherm
Onder meer de Alexianenweg in wordt afgesloten. © Bollen

Gewijzigde verkeerssituatie door Tiens kampioenschap tijdrijden

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Tiense reuzen trekken door de straten op Kweikersdag
  Tienen

  Tiense reuzen trekken door de straten op Kweikers­dag

  Een Kweikersdag zonder onze Tiense Reuzen is niet mogelijk. Het was een ommegang in het klein, maar wel met grootse deelnemers. Alle reuzen - Jan, Mie, Tiske, Nieke en Siske - tekenden present voor de doortocht in de Danebroekstraat, waar zitplaatsjes voorzien waren. Jong en oud konden genieten van het spektakel. Wie alsnog de reuzen wil zien voor ze in 2025 er nog eens samen op uittrekken, kan nog om 17 uur terecht op de Lazuur, die doorgaat op de piste achter de Luchtballon (voormalige PNT). Zij zullen ook present zijn tijdens het legendarische schapendragen.
 2. Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel
  PREMIUM
  Tienen

  Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel

  Naar verluidt is elk eind een nieuw begin. Hoewel Annemie Couvreur, boegbeeld van café Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat in Tienen, 8 jaar haar tapinstallatie afsluit, kan je er binnenkort nog steeds terecht voor een trappist of een ander zeldzaam bier. Begin november is Het Zwak Moment een tweede leven beschoren in de vorm van een winkel. Samen met haar partner John zal ze Tienen voorzien van een origineel assortiment aan (speciaal)bieren, frisdrank en wijn. Gelukkig kan je enkele kilometers verder nog steeds bij het duo gaan tafelen, want hun brasserie Zomers Zoet in het Viander ligt hen nauw aan het hard en blijft open. “Corona heeft ons doen nadenken over wat met ons zaak wilden doen”, vertelt Annemie.
 3. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.