Voorlopig loopt de Gete nog onder de Schipplaats door.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig loopt de Gete nog onder de Schipplaats door. © Bollen

Gete wordt weer opengelegd aan de Schipplaats: “Het wordt een groene oase met overhangende terrassen en speelruimte voor de kinderen”

TienenDe stad Tienen wil pleintje ’t Schip herinrichten en opwaarderen tot een aangename ontmoetingsplek. Hiervoor wordt de Grote Gete als vanouds opengelegd en wordt er een aangename publieke ruimte gecreëerd met houten terrassen en speelse elementen voor de kinderen zoals stapstenen door het water en een peutertuin. De geveltuintjes en beplanting creëren een groene oase midden in de stad. 

  1. Tienen Vooruit! haalt slag thuis : schepencollege gaat over tot ontslag citymanager
    PREMIUM
    Tienen

    Tienen Vooruit! haalt slag thuis : schepencol­le­ge gaat over tot ontslag citymana­ger

    Het schepencollege heeft beslist heeft dat de overeenkomst met de citymanager, meer bepaald de firma ABM, per 8 september 2022 zal beëindigd worden. Het was een ‘functie’ waarvan heel wat handelaars geen idee hadden dat die er was, want velen hadden deze persoon dan ook nog nooit gezien. Een initiatief om de handel te stimuleren kwam er helaas nooit van de ‘citymanager’. Raadslid Els Moyens van de fractie van Tienen Vooruit! slaat een zucht van opluchting. Het was ook zij die de kat de bel aan bond tijdens de vorige gemeenteraad, wat niet alleen leidde tot een zeer levendige interpellatie door Tienen Vooruit! maar die vervolgens volmondig werd gesteund door de andere oppositiepartijen en eindigde met een furieuze schepen, duidelijk in het nauw gedreven.