Maarten (links) en Ben (rechts) verwelkomen je binnenkort in frituur-brasserie Cumptich.
Volledig scherm
Maarten (links) en Ben (rechts) verwelkomen je binnenkort in frituur-brasserie Cumptich. © Bollen

Frituur/Eethuis De Plek krijgt nieuwe uitbaters én nieuwe naam: “Amper getwijfeld toen ik het aanbod kreeg om de zaak over te nemen”

KumtichMaarten (29) en Ben (30) baten weldra brasserie-frituur Cumptich uit in het voormalige gemeentehuis van Kumtich aan het Sint-Gillispein. Afgelopen weekend kon je er nog terecht bij restaurant De Plek voor een afhaalmenu, maar zij besloten recent een punt te zetten achter hun onderneming. “Ik heb amper getwijfeld toen ik het aanbod kreeg om de zaak over te nemen”, zegt Maarten. 

 1. Cafébaas Adaim (26) opent zaterdag zijn terrassen, maar blijft ook aan de slag in het vaccinatiecentrum: “Ze hebben mij die kans gegeven toen ik het nodig had, nu laat ik hen ook niet in de steek”
  PREMIUM
  Boutersem

  Cafébaas Adaim (26) opent zaterdag zijn terrassen, maar blijft ook aan de slag in het vaccinatie­cen­trum: “Ze hebben mij die kans gegeven toen ik het nodig had, nu laat ik hen ook niet in de steek”

  Amper 26 is hij, maar Adaim Van Oeyen heeft met sporthalcafetaria Time Out en café De Pomp al twee zaken en sinds de eerste lockdown eigenlijk ook twee jobs... Via ziekenhuis RZ Heilig Hart Tienen ging hij namelijk aan de slag in het callcenter van het vaccinatiecentrum. Toch is de jonge ondernemer vast van plan om de twee te combineren en al zeker de terrassen van zijn café De Pomp - omgedoopt tot café De Bubbel zolang de crisis nog duurt - te heropenen.
 2. In Boutersem kan asbest nu ook aan de voordeur worden opgehaald
  Boutersem

  In Boutersem kan asbest nu ook aan de voordeur worden opgehaald

  De gemeente Boutersem zet samen met Ecowerf in op de huis-aan-huisophaling van asbest. “Heel wat oudere gebouwen hebben nog dakbedekking met asbest. Als je die verwijdert, moet dat met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Daarom hebben we een systeem opgezet waarbij de mensen niet alleen hun asbest veilig kunnen laten ophalen, maar ook gecoacht worden bij de verwijdering”, zegt schepen van Milieu Bart Dusart (CD&V).
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije