De Fietsersbond test de fietstelmeter uit .
Volledig scherm
De Fietsersbond test de fietstelmeter uit . © Foto VDT

Fietsersbond neemt nieuwe fietstelmeter in gebruik

TIENENDe Fietsersbond Tienen nam gisteren haar nieuwe fietstelmeter in gebruik op het fietspad richting stadscentrum langs de Goossensvest.

 1. Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabesmettingen, Scherpenheuvel-Zichem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week
  PREMIUM
  Aarschot/Scherpenheuvel-Zichem/Tienen

  Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabe­smet­tin­gen, Scherpen­heu­vel-Zi­chem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week

  De cijfers in het Hageland bleven lang onder controle maar nu gaat het aantal besmettingen ook hier fel de hoogte in. In Diest gingen ze op 24 uur van 8 naar 20, in Aarschot kwamen er de voorbije zeven dagen 43 nieuwe gevallen bij en in Scherpenheuvel zijn er vier keer meer dan vorige week. Daar staat de teller op 36 besmettingen. In Tienen komt er dan weer extra politiecontrole en willen ze influencers inschakelen om de boodschap bij de jongeren te krijgen.
 2. Keeper Arthur Hannes (KVK Tienen) ligt mee aan de basis van 1-2-winst op Visé: “Weer een stap voorwaarts gezet”

  Keeper Arthur Hannes (KVK Tienen) ligt mee aan de basis van 1-2-winst op Visé: “Weer een stap voorwaarts gezet”

  Of er nog snel een vervolg komt lijkt gezien de huidige coronacijfers weinig waarschijnlijk, maar deze zes op zes kunnen ze KVK Tienen alleszins niet meer afpakken. Op basis van een sterke eerste helft bouwden de Suikerjongens een verdiende 0-1-voorsprong uit op bezoek bij Visé. De thuisploeg verzilverde nadien één van twee licht gegeven penalty’s, maar finaal had Tienen het laatste woord via een afstandsschot van flankspeler Swerten.
 1. LEKKER LOKAAL. Restaurant De Stoofpot : “Heerlijk stuk vlees zonder franjes”
  PREMIUM
  Hoegaarden

  LEKKER LOKAAL. Restaurant De Stoofpot : “Heerlijk stuk vlees zonder franjes”

  Elke week sturen we een journalist op pad om incognito verschillende types restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Ontdek hier meer restaurantrecensies van over heel Vlaanderen. Vandaag trekken we naar het enige restaurant dat Meldert, bij Hoegaarden, rijk is. In de Sint-Ermelindisstraat ligt het rustige restaurant De Stoofpot, met Belgisch-Franse keuken. Uitbater Tony Meeus staat er zelf achter het fornuis, zijn echtgenote staat in voor de zaal. Wij gingen voor jullie op culinair avontuur.