De dame werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis.
Volledig scherm
De dame werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar het ziekenhuis. © Bollen

Fietser naar ziekenhuis na aanrijding

 1. RZ H.Hart Tienen zoekt dringend helpende handen om testresultaten door te geven: "We kunnen het nauwelijks bijhouden, het is alle hens aan dek”
  Tienen

  RZ H.Hart Tienen zoekt dringend helpende handen om testresul­ta­ten door te geven: "We kunnen het nauwelijks bijhouden, het is alle hens aan dek”

  Zoals op heel wat plaatsen in het land is het ook dagelijks aanschuiven aan het testcentrum in Tienen voor een PCR-test. Die afgenomen stalen worden allemaal geanalyseerd in het labo van het ziekenhuis. Daar is het nu werkelijk pompen of verzuipen. De klinisch biologen en laboranten draaien geen gewone dagshifts, maar zijn 24 op 24 en 7 op 7 bezig. En ze zien zich genoodzaakt om nóg een versnelling hoger te schakelen. Hiervoor is men wel zéér dringend op zoek naar medewerkers die de testresultaten telefonisch kunnen doorgeven, vragen van patiënten beantwoorden en indien nodig de lokale contactopsporing opstarten.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.