De Romeinse grafheuvels van Grimde zijn een stukje van het Gallo-Romeins verleden van Tienen.
Volledig scherm
De Romeinse grafheuvels van Grimde zijn een stukje van het Gallo-Romeins verleden van Tienen. © Foto Bollen

Fiets gratis door het Gallo-Romeins verleden

Ter gelegenheid van de ‘Dagen van de archeologie’ organiseert de dienst toerisme en evenementen samen met PORTIVA een speciale editie van de Gallo-Romeinse fietstocht op zaterdag 8 juni. Onder begeleiding van een archeoloog fiets je langs enkele unieke punten uit het verleden van de Tiense streek.

 1. Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabesmettingen, Scherpenheuvel-Zichem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week
  PREMIUM
  Aarschot/Scherpenheuvel-Zichem/Tienen

  Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabe­smet­tin­gen, Scherpen­heu­vel-Zi­chem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week

  De cijfers in het Hageland bleven lang onder controle maar nu gaat het aantal besmettingen ook hier fel de hoogte in. In Diest gingen ze op 24 uur van 8 naar 20, in Aarschot kwamen er de voorbije zeven dagen 43 nieuwe gevallen bij en in Scherpenheuvel zijn er vier keer meer dan vorige week. Daar staat de teller op 36 besmettingen. In Tienen komt er dan weer extra politiecontrole en willen ze influencers inschakelen om de boodschap bij de jongeren te krijgen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Tienen op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Tienen op zondag 18 oktober

  In Tienen zijn er op één dag 22 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 14. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 112 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 317 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.