Feestelijke heropening op 20 oktober van vernieuwde speeltuin Kronkelland.
Volledig scherm
Feestelijke heropening op 20 oktober van vernieuwde speeltuin Kronkelland. © JVS

Feestelijke heropening op 20 oktober van vernieuwde speeltuin Kronkelland

TienenOp woensdag 20 oktober  wordt de vernieuwde, avontuurlijke speeltuin ‘Kronkelland’ langs de Kumtichstraat in Vissenaken officieel geopend. Kronkelland kreeg al eerder nieuwe speelelementen en een nieuwe naam. Recent schonk ‘Vissenaken Ons Dorp Leeft’ ook een duoschommel en voetbalwand met basket om toe te voegen aan de speeltuin.

 1. Nieuwe CT scanner voor RZ H.Hart ziekenhuis : “Voordeel voor dokters en patiënten”
  Tienen

  Nieuwe CT scanner voor RZ H.Hart ziekenhuis : “Voordeel voor dokters en patiënten”

  Hoewel het RZ H.Hart ziekenhuis volop met de plannen bezig is van het nieuwe ziekenhuis dat er in 2027 zal staan, investeert het vandaag in een nieuwe CT scanner. De afbraakwerken van het ‘oude’ toestel van amper acht jaar, is maandag begonnen. Het nieuwe gesofisticeerde toestal zal op 20 december in gebruik genomen worden. CT-onderzoeken gaan gewoon door, want ook daar heeft het ziekenhuis een oplossing voor.
 2. Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoerder van Bandencenter, overleden
  Tienen

  Jos Laudus (58), fervent racepiloot en zaakvoer­der van Bandencen­ter, overleden

  Tienenaar Jos Laudus (58), van Bandencenter Laudus aan de Sint-Maurusweg in Tienen, is woensdag plots overleden. Klanten kregen er niet enkel een goede service, Jos nam steeds wat tijd voor een goede babbel en een grapje. De man met de eeuwige glimlach en gevoel voor humor was niet enkel in de regio gekend, maar ook ver daarbuiten. Naast het vele en harde werk had Jos een passie voor de autosport en reed jarenlang rally’s.