Dit jaar geen muziekfestival op de Grote Markt van Tienen, maar wel aan T-center van de Tiense Suikerraffinaderij.
Volledig scherm
Dit jaar geen muziekfestival op de Grote Markt van Tienen, maar wel aan T-center van de Tiense Suikerraffinaderij. © Bollen

Factory of Sweetness lost eerste namen

TienenTiens muziekfestival Factory of Sweetness maakte vandaag de eerste namen bekend. De kleine broer van Suikerrock trekt op zondag resoluut de Belgische kaart met onder meer talent uit eigen streek. Vanaf vandaag start ook de ticketverkoop. 

 1. Vrijwilligers springen in de bres voor armoede organisatie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”
  PREMIUM
  tienen

  Vrijwilli­gers springen in de bres voor armoede organisa­tie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”

  Eén van de slachtoffers van de regenbom afgelopen week was armoede organisatie Bezorgd Om Mensen in Tienen, of beter, BOM. De waterstroom heeft in de Hamelendreef heel wat schade aangericht, zeker in de gebouwen van BOM. Vrijwilligers zijn deze week naarstig aan de slag gegaan om de schade op te ruimen en op te meten. De organisatie hoopt om maandag weer paraat te staan om meer dan 600 mondjes met een beperkt budget te voeden. “Jammer dat de stad geen hulp geboden heeft”, zegt verantwoordelijke Lieve Moens.
 2. Brandweer Westhoek nog volop bezig in Tienen: “Waterpeil is ondertussen gezakt, Gete is weer binnen haar oevers getreden”
  PREMIUM
  Tienen

  Brandweer Westhoek nog volop bezig in Tienen: “Waterpeil is ondertus­sen gezakt, Gete is weer binnen haar oevers getreden”

  Tienen kreeg het door de hevige regenval hard te verduren de afgelopen dagen. De rivier de Gete brak uit haar monding en dat veroorzaakte zware overlast. Het voetbalstadion en de tennisvelden van Racing Tienen stonden blank en ook de Slachthuisstraat kwam onder water te staan. Sinds vrijdag staat er een ploeg van brandweer westhoek paraat om te helpen bij de watersnood.