Het stadsbestuur bekijkt of ze toch geen corona-proof versie mogelijk is voor een ijspiste.
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadsbestuur bekijkt of ze toch geen corona-proof versie mogelijk is voor een ijspiste. © Bollen

Extra coronamaatregelen zoals mondmasker op speelplaats, maar : Komt er toch nog een versie van Wintermagie mét ijspiste ?

Na het ingaan van de nieuwe federale coronamaatregelen, zijn er ook bij de stad Tienen een aantal beslissingen genomen op lokaal vlak. Zo wordt het dragen van een mondmasker ook verplicht op de speelplaatsen van de secundaire scholen, zet de lokale politie dagelijks zes agenten extra in om toezicht te houden en wordt bekeken of een ijspiste tijdens de eindejaarsperiode coronaveilig uitgebaat kan worden.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Levenslang rijverbod voor Poolse trucker (29) die poedelnaakt en onder invloed van harddrugs monstercrash veroorzaakte
  PREMIUM
  Bierbeek

  Levenslang rijverbod voor Poolse trucker (29) die poedel­naakt en onder invloed van harddrugs monster­crash veroorzaak­te

  De Poolse trucker die in de zomer van 2018 een monstercrash veroorzaakte in Bierbeek heeft een levenslang rijverbod gekregen. De toen 27-jarige Dariusz Z. zat poedelnaakt en onder invloed van harddrugs achter het stuur, toen hij vijf wagens en een lijnbus ramde op de Tiensesteenweg. De chauffeur nam de vlucht en werd in adamskostuum uit een bietenveld geplukt. “Maatschappelijk onaanvaardbaar”, oordeelde de Leuvense politierechter.
 3. Een dag op de Covid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapatiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”
  PREMIUM
  Tienen

  Een dag op de Co­vid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapa­tiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?