David aan zijn nieuwe zaak café@geladé's.
Volledig scherm
David aan zijn nieuwe zaak café@geladé's. © Foto Bollen

Ex-schepen achter de tapkranen

TIENENVoormalig schepen en huidig gemeenteraadslid David Geladé (sp.a) opent op 27 juli zijn nieuwe zaak café@geladé's aan de Kaasmarkt, op de plaats van het legendarische Café Serin, dat vorig jaar de deuren sloot. David (45) had al een eigen café in Kumtich, maar dat gaf hij op omdat hij schepen werd. "Tienen kan nog wat meer leven in haar centrum gebruiken en ik ga daarvoor zorgen."

 1. Dit leegstaand pand aan Goossensvest is over twee weken vaccinatiecentrum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisatie volstaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Dit leegstaand pand aan Goossens­vest is over twee weken vaccinatie­cen­trum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisa­tie volstaan”

  Dat er een vaccinatiecentrum in het Rijksadministratief centrum komt aan de Goossensvest in Tienen raakte donderdag al bekend. Inwoners van Tienen, Boutersem, Hoegaarden, Kortenaken en Glabbeek zullen zich hier vanaf maart kunnen laten vaccineren. Al wil men al over ten laatste twee weken volledig klaar zijn met de opbouw van het vaccinatiecentrum. Wij gingen alvast een kijkje nemen.
 2. Tiense Suikerraffinaderij betreurt laattijdige communicatie over geurhinder: “Die feiten dateren van oktober, wij namen al lang onze verantwoordelijkheid. Intussen is dat in orde”
  PREMIUM
  Tienen

  Tiense Suikerraf­fi­na­de­rij betreurt laattijdi­ge communica­tie over geurhinder: “Die feiten dateren van oktober, wij namen al lang onze verantwoor­de­lijk­heid. Intussen is dat in orde”

  Deze week stuurde de stad een bericht uit waarin ze een onderzoek vraagt naar de geurhinder van de Tiense Suikerraffinaderij. Op sociale media circuleren al langer klachten van geurhinder in de omgeving van Oplinter. Maar bij de Tiense Suikerraffinaderij is men helemaal niet opgezet met dit laattijdig persbericht. “Nu lijkt het precies alsof het om nieuwe feiten gaat. Onbegrijpelijk! Deze feiten dateren al van oktober vorig jaar. We erkennen dat dan ook maar namen wél onze verantwoordelijkheid en intussen is die problematiek volledig opgelost”, klinkt het bij de Suikerraffinaderij.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken