Het vaccinatiecentrum zal zoveel mogelijk mensen hun booster zien te geven voor het jaareind.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum zal zoveel mogelijk mensen hun booster zien te geven voor het jaareind. © Bollen

Einddatum voor vaccinatiecentrum Tienen zoek, maar medewerkers geven niet op "Al moeten we doorgaan tot het eind van de pandemie”

Tienen/Hoegaarden/Glabbeek/Boutersem/KortenakenMensen geboren tussen 1955 en 1960 hebben hun uitnodiging intussen in de bus. Indien niet, volgt die één van de komende dagen. Vervolgens zullen ook jongeren mensen hun uitnodiging krijgen. Met andere woorden, ook hier stijgt de ‘boosterprikkoorts’ en wil men zo snel als mogelijk is, zoveel mogelijk mensen bun booster geven. In september zag het er nog naar uit dat het vaccinatiecentrum half oktober de deuren kon sluiten, maar helaas. Geen nood, de medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit.

 1. Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”
  PREMIUM
  Boutersem

  Bewoners Nieuwstraat zien komst van 56 extra woningen niet zitten: “Velen van ons gaan uitzicht hebben op een bakstenen muur in plaats van op groene velden”

  In de Nieuwstraat in Boutersem is het landelijk wonen. Hier hebben de huizen nog een ‘echte’ tuin en men kan er genieten van het mooie landschap. Toch zijn de inwoners er bezorgd, want er is een aanvraag ingediend om drie woningen met de grond gelijk te maken om plaats te maken voor liefst 56 kavels met wooneenheid. “De leefbaarheid in de buurt wordt gehypothekeerd”, klinkt het.
 2. Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassen­de zomerkam­pen in jouw buurt

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!
 3. Dichten, fotograferen met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dichten, fotografe­ren met je smartphone of je eigen strip verzinnen: zeven leuke workshops voor de winter in Leuven en het Hageland

  Nieuwjaar ligt alweer een poosje achter ons en het normale leven is weer op gang gekomen. Hoog tijd dus om werk te maken van je goede voornemens. Misschien had jij wel het plan opgevat om in 2022 iets nieuw te leren, maar weet je nog niet wat. Wij zochten uit welke workshops er deze winter op het programma staan in de regio Leuven en het Hageland. Wat dacht je bijvoorbeeld van druiven snoeien in Oud-Heverlee, gedichten schrijven in Tienen of mandenvlechten in Keerbergen?